Política

Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

L’incendi ja està controlat i no hi ha ferits

El foc ha declarat en una plataforma d’obres al voltant de l’agulla, a uns 120 metres d’alçada

Ensurt aquest dijous a Normandia. Un incendi a la catedral gòtica de Rouen ha evocat el foc que a l’abril de 2019 va afectar greument la parisenca de Notre-Dame.

El foc, que ja està controlat, s’ha declarat aquest migdia al voltant de l’agulla de ferro forjat corona el temple, a uns 120 metres d’altura. Diverses unitats dels bombers han arribat ràpidament al lloc i ja han pogut controlar l’incendi. Ara realitzen “una vigilància activa de l’edifici”, ha informat la prefectura del Sena Marítim. Les flames han cremat una plataforma coberta de lona blanca on es realitzen treballs de restauració, però no sembla haver cremat l’agulla.

L’arquebisbe de Rouen, Dominique Lebrun, ha explicat que el sinistre ha començat a la zona on els treballadors es descontaminen després de la feina. La catedral ha estat evacuada i no hi ha hagut ferits, però alguns operaris han inhalat fum, ha detallat el religiós. Segons Lebrun, “els danys són importants” i caldrà “examinar què ha resultat malmès pel foc”. Equips especialitzats en l’anàlisi de patrimoni s’han desplaçat al lloc per determinar si les flames o l’aigua utilitzada en l’extinció han provocat danys a la catedral, segons ha explicat el prefecte del departament, Jean Benoit Albertini.

El temple sinistrat és un edifici gòtic construït en diverses fases entre els segles XIII i XV. L’agulla de ferro forjat que corona l’edific, de 151 metres, va ser instal·lada el segle XIX, després que un incendi provocat per un llamp destruís l’original, que era de fusta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.