Política

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

L’activista i empresari Josep Campmajó, investigat en el cas Tsunami, tornarà de l’exili aquest divendres. Segons ha pogut saber aquest diari, la seva tornada es farà conjuntament amb la resta d’exiliats a Suïssa: Marta Rovira, Ruben Wagensberg, Jesús Rodríguez i Oleguer Serra. El primer punt de trobada dels exiliats serà prop de Salses,a la Porta dels Països Catalans, a la Catalunya Nord, a les 7 del matí. Posteriorment es dirigiran a Cantallops, on hi ha un acte previst a les 9 del matí. I la comitiva continuarà fins a Barcelona, on al migdia els exiliats rebran una multitudinària rebuda a Òmnium Cultural.

A la plaça del Vi

En el cas de Campmajó, la ciutat de Girona li retrà un homenatge a les 8 del vespre, a la plaça de Vi. Un acte que està impulsat per la plataforma de suport que es va crear quan Campmajó va marxar a Suïssa. Demà divendres es complirien 8 mesos i tres setmanes del seu exili.

La seva tornada arriba pocs dies després que el Tribunal Suprem hagi arxivat la causa per terrorisme en relació a Tsunami Democràtic. La magistrada de la sala penal del Suprem, Susana Polo, va dictaminar el sobreseïment provisional i l’arxiu de la causa després que la sala penal de l’Audiència Nacional invalidés les diligències realitzades pel jutge instructor del cas, Manuel García-Castellón, durant els darrers tres anys per haver dictaminat la pròrroga fora de termini.

Campmajó, en una entrevista publicada dimecres en aquest diari, afirmava que no tenia clara la data de la seva tornada perquè encara està implicat en una causa sota investigació, que està relacionat amb el cas Volhov. Tot i això, és una part de la instrucció que no s’ha seguit investigant, perquè tot es va acabar traslladant al cas Tsunami, és a dir, a l’Audiència Nacional, i, per tant, en principi no hauria de tenir recorregut. Aquests primers temors, doncs, sembla que s’han esvaït i Campmajó demà al matí ja tornarà a trepitjar terres gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona