Política

política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

Marta Rovira, Ruben Wagensberg, Oleguer Serra, Jesús Rodríguez i Josep Campmajó creuaran a primera hora del matí la frontera després d’un acte a Salses i abans d’un altre a Cantallops

Al migdia se’ls uniran en una rebuda a Barcelona els altres encausats pel cas Tsunami

Ha arribat el primer gran dia per al retorn de l’exili dels encausats que hi quedaven arran del procés sobiranista. Marta Rovira, secretària general d’ERC, que duia sis anys i gairebé quatre mesos a Ginebra, creurà a primera hora del matí la frontera acompanyada dels altres encausats pel cas Tsunami Democràtic que també hi havien fet cap al llarg de l’últim mig any sota l’amenaça de ser processats igualment per terrorisme: el diputat republicà Ruben Wagensberg, el vicepresident d’Òmnium Cultural Oleguer Serra, el periodista de La Directa Jesús Rodríguez i l’empresari Josep Campmajó. També són a l’exili des de fa més temps altres investigats pel mateix cas, com l’activista Jaume Cabaní o el banquer suís Nicola Flavio.

Tots ells s’han citat en una primera benvinguda a terra catalana a les set del matí a Salses, abans d’un acte que s’espera més concorregut a les nou del matí ja al sud de la frontera, a Cantallops (Alt Empordà), en què ERC des d’aquest migdia ha fet una crida a participar a la seva militància. Els homenatges continuaran a la una del migdia a Barcelona, on Òmnium ha convocat una rebuda en què també es preveu que participin altres dels investigats pel cas Tsunami que n’han quedat eximits després que dilluns a la nit el jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García-Castellón decidís arxivar la causa. Es preveu que també hi siguin, doncs, l’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell, la també republicana Marta Molina, l’única que va anar a declarar pel cas, i l’empresari Oriol Solé. Més tard es preparen altres actes de rebuda específics a Rodríguez, a les sis de la tarda a Barcelona, i a Campmajó, a les vuit a Girona.

Des d’ERC han evitat confirmar si Rovira participarà presencialment en l’executiva prevista a les tres de la tarda, o al consell nacional previst a les sis, els òrgans que han de veure l’informe intern sobre el cas dels cartells de falsa bandera sobre els germans Maragall. La intenció dels republicans és, amb el suggeriments a la mà arran de la investigació, depurar demà mateix les responsabilitats que se’n derivin per poder tancar un cas que ha tacat especialment la reputació del partit. Dimarts, la líder republicana va dir que la seva intenció en la tornada era primer anar a Vic per poder retrobar-se amb la seva família, i que dissabte al matí volia participar en l’assemblea de dones convocada pel partit a Olesa de Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona