Política

política

Rovira: “Hem vingut a acabar la feina que vam deixar a mitges”

Primeres paraules de la secretària general d’ERC i de la resta de represaliats en la seva arribada a Cantallops

“Havia somiat moltes vegades en aquest moment però no ens l’han deixat ni preparar”. Aquestes han estat les primeres paraules de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que aquest matí ha tornat a Catalunya després de sis anys i mig d’exili, junt amb la resta de represaliats en la causa de Tsunami Democràtic.

Rovira, que s’ha confessat “molt feliç de tornar a casa”, ha proclamat: “Hem guanyat, això d’avui és una victòria absoluta. I ho hem de celebrar”. La secretària general dels republicans acompanyava aquesta crida a la celebració amb una apel·lació a la unitat de l’independentisme. “Fa masses dies que l’independentisme no celebra res. Ha de ser un doll d’energia positiva per tornar-nos a aixecar”, ha instat Rovira.

La secretària general d’ERC feia èmfasi en el caràcter pacífic de l’independentisme i insistia en la unitat del moviment. “Hem vingut aquí a acabar la feina que vam deixar a mitges, per recomençar, per unit tot el moviment independentista. Quin dia ens vam oblidar que juntes som mes fortes? Quin dia se’ns va acudir debatre de la manera que ho estem fent? Això s’ha d’acabar”, ha sentenciat.

A Cantallops, Rovira i quatre investigats més per Tsunami Democràtic, que també s’havien exiliat a Suïssa, han estat rebuts per unes 300 persones, entre familiars, ciutadans corrents i dirigents independentistes.

Tots ells han fet un agraïment. El diputat dels republicans Ruben Wagensberg ha volgut recordar que encara queden tres persones a l’exili: Carles Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín. “Ens hem acomiadat fa un moment de Lluís Puig, encara són a l’exili, hi ha persones a qui no s’ha aplicat a llei d’amnistia i per elles hem de seguir lluitant”.

En la mateixa línia, el vicepresident primer d’Òmnium Cultural, Oleguer Serra, ha recordat que van marxar a l’exili “per convertir-lo en una lluita” i “la lluita seguirà”. Serra ha titllat la tornada de “gran victòria de país” i ha garantit: “Seguirem lluitant per defensar el dret a protesta i la llibertat dels Països Catalans”.

També ha intervingut l’activista i empresari gironí Josep Campmajó, convençut, com els seus companys que la lluita continua. “Han perdut ells”, ja sentenciat, recordant que encara queden tres persones a l’exili, entre elles Puigdemont. Campmajó s’ha mostrat orgullós de ser gironí amb uns versos del poema I tornaré a Girona de Miquel Martí i Pol. “I tornaré a Girona quan bufi tramuntana per perdre’m en silenci pels carrers que enyoro”.

De l’exili també torna, en aquest cas en direcció al barceloní barri de Sants, on està fortament arrelat, el periodista de La Directa Jesús Rodríguez. El també activista ha fet una crida a la fraternitat. “Apel·lació a mantenir llaços de fraternitat entre nosaltres, gent des de Suissa a qui donem les gràcies per fer el que han fet per nosaltres. Conservem aquesta unitat antirepressiva”.

Després de Cantallops, Rovira i la resta de represaliats es dirigeixen a Barcelona on, al migdia, participaran en un acte d’Òmnium Cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia