Política

FEDERACIÓ RUSSA

Moscou respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus la UE

El Kremlin reacciona a l’anunci de la Casa Blanca de desplegar míssils de llarg abast a Alemanya a partir del 2026

Rússia respondrà a la instal·lació de míssils de llarg abast nord-americans a Europa triant bases de la UE com a objectius dels seus, ha advertit aquest dissabte el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, informa Efe.

Pel portaveu presidencial, s’està repetint una situació heretada del passat. “Els EUA emplaçaven aquest tipus de míssils, d’abast diversos, apuntant el nostre país. Nosaltres, alhora, triàvem objectius europeus per als nostres”. A més, ha indicat, “les costures d’Europa s’estan descosint. Europa no està travessant el seu millor moment [...] per això, d’una manera o altra, és inevitable que la història es repeteixi”, hi ha afegit, insinuant que aquesta crisi podria portar a la desintegració de la Unió Europea.

La Casa Blanca va anunciar dimecres que, a partir del 2026, desplegarà armes de llarg abast a Alemanya. Aquestes armes poden arribar a tenir un abast de fins a 2.500 quilòmetres. El canceller alemany, Olaf Scholz, va intentar dissipar els temors que aquest desplegament de míssils nord-americans al seu país pugui provocar una escalada amb Moscou. Però el Kremlin ha reaccionat amb rapidesa amb la promesa d’una “resposta militar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia