Política

estats units

L’FBI identifica un jove de 20 anys com l’home que va disparar Trump

Thomas Matthew Crooks, resident a l’estat de Pensilvània, va ser immediatament abatut pels agents del Servei Secret

L’FBI ha identificat el franctirador que va disparar contra l’expresident Donald Trump com a Thomas Mathiew Crooks, un jove de 20 anys i veí de Bethel Park, Pensilvània, el mateix estat on va tenir lloc el míting en el qual el candidat republicà va resultar ferit de bala en una orella, informa l’agència Efe. De moment, es desconeixen quines podien ser les motivacions que van dur aquest jove, que va ser abatut immediatament pels agents del Servei Secret, a cometre l’intent de magnicidi i si era el que s’anomena un “llop solitari” o va comptar amb algun còmplice.

El jove no tenia antecedents penals, segons els registres judicials públics de Pensilvània. S’havia graduat a Bethel Park High School el 2022, segons informa la CNN que cita mitjans locals i un vídeo de la graduació de l’escola. La cadena nord-americana explica també que Crooks estava registrat per com a republicà, segons la informació censal disponible a la qual han tingut accés els mitjans nord-americans. Resulta, però que també havia fet alguna donació a grups alineats amb els demòcrates.

Segons la cadena CNN quan els agents van arribar fins al franctirador, que es trobava en la teulada des d’on havia disparat, no van trobar cap document, la qual cosa va dificultar la seva identificació. Els agents van haver d’“analitzar el seu ADN i obtenir una confirmació biomètrica”, ha explicat l’agent especial de l’FBI Kevin Rojek en una conferència de premsa aquest diumenge i recollida pels mitjans locals.

Crooks anava vestit amb roba grisa de camuflatge i, segons el mitjà local de Pittsburgh WTAE, va utilitzar un fusell tipus AR-15 i va disparar vuit trets abans de ser abatut pels agents del Servei Secret. Les autoritats han confirmat la mort de l’atacant que va llevar la vida d’un assistent al míting, va ferir Trump a l’orella i va deixar dos altres ferits greus entre el públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia