Política

política

El PSC vol accelerar en la negociació per un acord d’investidura

Després d’uns dies de perfil baix i no parlar més del compte per deixar marge a ERC per ordenar la casa, el PSC considera que ha que les negociacions per intentar sargir un acord per a l’investidura de Salvador Illa s’han d’accelerar. El calendari pressiona i, per això, els socialistes volen anar de cara a barraca i estalviar-se passos com ara que una eventual entesa amb republicans i comuns sigui ratificada per la militància, i delegar aquest aval en l’executiva del partit. Així ho ha proposat avui mateix el mateix Salvador Illa a la reunió de constitució del nou Consell Nacional del PSC. “ Donat el calendari, ens flexibilitat per validar amb agilitat un possible acord” ha manifestat el lider socialista, que veu marge per tancar un pacte abans del 26 d’agost atès que les negociacions segueixen amb “discreció”, “generositat” i “humilitat”. “El nus i el nucli de la negociació és que ningú renunciï al seu objectiu polític, però que sapiguem trobar el punt comú”, ha afegit Illa.

En una missatge adreçat tant a comuns com, sobretot, a ERC, Illa ha recalcat la necessitat de fer pactes progressistes a Catalunya per “frenar l’extrema dreta” i fer polítiques estables. “Prioritzem un bon acord, un acord sòlid que proporcioni estabilitat i perspectiva a Catalunya, no un acord per desmuntar res sinó per construir sobre el que s’ha fet”, ha manifestat. En la seva intervenció, també ha instat el poder judicial a respectar “l’àmbit d’actuació del legislatiu” per aplicar la llei d’amnistia, una “decisió valenta, generosa del Congrés dels Diputats”, alhora que s’ha felicitat pel retorn de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a Catalunya després de gairebé set anys exiliada a Suïssa: “És una bona notícia” ha sentenciat, alhora però que també ha reclamat “comptar amb tots els actors polítics”, en una frase que tothom a interpretat com un prec al Tribunal Suprem perquè deixi de posar pals a les rodes a l’aplicació de la mesura de gràcia a l’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia