Política

guerra a gaza

Israel assegura haver matat un comandament de Hamàs

L’exèrcit israelià confirma la mort del cap de la brigada de Khan Yunis en l’atac de dissabte contra el camp de desplaçats que va deixar més de noranta morts

L’exèrcit israelià ha confirmat aquest diumenge la mort de Rafa Salama, comandant de la Brigada Khan Yunis de les Brigades Al-Qassam, el braç armat de Hamàs, en l’atac perpetrat dissabte contra el camp de desplaçats d’Al-Mawasi, al sud de la Franja de Gaza, que va deixar més de noranta morts i almenys 300 ferits. Es tracta de la mà dreta del número dos del braç armat de Hamàs a l’enclavament palestí, Mohammed Deif, que era l’autèntic objectiu del bombardeig, segons van reconèixer les autoritats israelianes en un comunicat publicat el mateix dissabte i recollit per l’agència Efe. La situació de Deif, al qual l’exèrcit israelià acusa de ser l’artífex dels atacs del 7 d’octubre contra el sud d’Israel, és una incògnita. Es desconeix si està viu o mort. L’exèrcit israelià només ha confirmat l’eliminació de Salama, acusat d’haver participat també en aquests atacs, en els quals van morir 1.200 persones i unes 250 més van ser segrestades i traslladades dins de la Franja.

Israel també atribueix a Salama un paper clau en el segrest el 2006 del soldat israelià Gilad Shalit, que després de cinc anys de captiveri va ser alliberat en un intercanvi de presoners palestins el 2011.

Tot i la mort d’aquest alt comandament i la massacre perpetrada dissabte per l’exèrcit israelià en el camp de desplaçats d’Al-Mawasi, al sud de la Franja, Hamàs continuarà amb les negociacions per intentar arribar a un acord d’alto el foc amb Israel. El moviment islamista desmenteix una informació que assegurava que s’havia retirat de les negociacions per la “falta de seriositat” i les “massacres israelianes contra civils desarmats”. Posteriorment, Izzat Al Rasheq, membre del moviment islamista, ha assegurat en un comunicat publicat aquest diumenge a la tarda i recollit per l’agència Efe, que la informació en la qual s’assegurava que havia suspès les converses no tenia cap base real.

Un alt representant de Hamàs havia anunciat a l’agència Afp que el moviment islamista havia acordat abandonar les negociacions i que s’havia informat de la decisió als mediadors i participants regionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia