Política

Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

El president subratlla que els nord-americans resolen les seves diferències a les urnes

Els dos candidats criden a la unitat nacional

Els líders polítics dels Estats Units han fet crides a la unitat nacional després de l’atemptat en què l’expresident Donald Trump (2017-2021) va resultar ferit i dues persones van morir, una d’elles el tirador. En un discurs televisat ahir diumenge –dilluns a la matinada a Catalunya– pels principals canals nord-americans, el president Joe Biden ha subratllat que als Estats Units “no hi ha lloc per a aquest tipus de violència, sense excepcions. I punt. No podem permetre que la violència es normalitzi”. El mandatari ha alertat que “la retòrica política al país s’ha escalfat molt” i ha instat a “refredar-la”. “Tots tenim la responsabilitat de fer-ho”, ha indicat. Biden ha admès que “tenim molts i profunds desacords” i que “l’aposta en aquestes eleccions és molt alta”. “Però als Estats Units resolem les nostres diferències a les urnes” i “no amb bales”, ha afegit.

El líder demòcrata ha demanat sortir de les bombolles “on només escoltem aquells amb els qui estem d’acord, on la desinformació és rampant i on els actors estrangers atien les flames de la nostra divisió per als seus interessos, no els nostres”. “La unitat és el més esquiu dels objectius, però res és més important ara que romandre junts. Ho podem aconseguir”, ha proclamat. Segons ell, no hi ha res que els nord-americans no puguin aconseguir quan ho persegueixen plegats.

Trump, que va rebre un tret de bala a l’orella quan feia un míting polític a Butler, Pennsilvània, ha coincidit que “en aquest moment, és més important que mai que ens mantinguem units i mostrem el nostre veritable caràcter com a nord-americans, mantenint-nos forts i decidits i no permetent que el mal guanyi”. El precandidat republicà ha reconegut que s’ha plantejat fer una pausa en la campanya després del succés, però finalment ha decidit que no podia permetre que “un tirador o potencial assassí” canviï la seva agenda. “Sóc en Donald J. Trump i MAI EM RENDIRÉ”, ha afirmat a la seva xarxa social, Truth.

En una de les seves primeres entrevistes després de l’intent d’assassinat de dissabte, Trump ha assegurat que sent que s’ha salvat “per sort o per Déu”.

“Se suposa que hauria d’estar mort. No se suposa que hauria d’estar aquí”, ha assenyalat. El republicà ha destacat que no només va girar el cap quan el tirador, identificat coma Thomas Matthew Crooks, va disparar, sinó que ho va fer “en el moment exacte i en la quantitat justa”.

L’expresident ja ha arribat a Milwaukee, on el Partit Republicà celebra la convenció nacional que confirmarà la seva nominació per a les eleccions del proper 5 de novembre. La ciutat, on s’espera la presència d’uns 15.000 delegats republicans, està blindada per un ampli dispositiu policial i el centre tallat al trànsit. Segons el president del partit a l’Estat de Wisconsin, Brian Schimming, Milwaukee és ara mateix “probablement una de les zones més segures de la terra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona