Política

judicial

Interior ha rebut 21 peticions de retorn de multes imposades durant el procés en un mes

El govern va crear un formulari per demanar les devolucions arran de la llei d’amnistia

El departament d’Interior només ha rebut 21 peticions durant l’últim mes perquè es retornin els diners de les multes que es van interposar en manifestacions vinculades al procés independentista, segons dades avançades per Ser Catalunya i confirmades a l’ACN. Fa un mes va entrar en funcionament el formulari habilitat pel govern per retornar totes les sancions pels aldarulls o protestes vinculades a mobilitzacions independentistes i que queden recollides a la llei d’amnistia. Es tracta de sancions per desobediència, faltes a l’autoritat, manifestacions no comunicades o resistència, que poden arribar fins als 600 euros.

La conselleria encara no ha resolt cap d’aquestes primeres peticions, que està tramitant per estudiar cada cas i decidir si queden incloses en la llei d’amnistia o no. L’executiu quantifica en 100.000 les sancions per la “llei mordassa” que s’han posat en els anys inclosos en l’amnistia, tot i que des del departament d’Interior no tenen capacitat per especificar quantes d’aquestes denúncies estan vinculades a actes o contextos directament relacionats amb el procés independentista. Fonts de la conselleria calculen que es tracta de milers, mentre que Òmnium Cultural quantifica en almenys 875 les persones represaliades amb sancions administratives. Per això, la Generalitat va obrir un formulari perquè fossin els mateixos perjudicats els qui demanessin el retorn de les sancions o l’anul·lació d’aquestes en cas de no haver-les abonat encara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia