Política

Estat espanyol

Barrabés declara que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

El president del govern espanyol va estar present en almenys dues de les trobades

Les acusacions populars valoren demanar la imputació de l’empresari

L’empresari Juan Carlos Barrabés ha explicat aquest dilluns al jutge que es va reunir diverses vegades amb Begoña Gómez a la Moncloa, i que almenys en dues ocasions la va acompanyar el seu marit, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest testimoni clau en el cas ha declarat aquest matí per videoconferència, pel seu estat de salut, davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, que investiga Gómez per presumpte tràfic d’influències i corrupció en els negocis. També ha comparegut, en persona, l’expresident del grup Barrabés i administrador d’Innova Next fins el 2022, Luis Martín Bernardos.

Segons fonts de les acusacions presents a la declaració, Barrabés ha explicat que es va reunir diverses vegades amb la investigada a la residència oficial del cap de govern. Les diferents acusacions han donat a l’agència Efe versions diferents sobre les vegades que es van trobar, ja que algunes han parlat de “quatre o cinc” i altres d’unes “sis o vuit”. Però totes han coincidit que Sánchez va estar present en dues reunions i que Barrabés no ha aclarit que hi feia allà el polític. També han comentat que l’empresari ha estat “imprecís” i “evasiu” en les seves respostes. Els representants de les acusacions populars –els partits Vox i Iustitia Europa; l’organització ultracatòlica Hazte Oír i l’autoanomenat sindicat Manos Límpias– han apuntat que valoraran demanar que els dos testimonis passin a ser investigats pels “indicis” que, segons els lletrats, hi ha en contra seva.

Per contra, l’advocat de Gómez, Antonio Camacho, ha assegurat que no hi ha “res” en les declaracions d’aquests testimonis que “perjudiqui” la dona de Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia