Política

política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

Assegura que no hauria autoritzat “l’error garrafal” del cartell dels Maragall i que va demanar explicacions quan es va saber que sortia de dins

Subratlla que la comissió de garanties dictarà la resolució final i defensa la transparència dels contractes

“No hi ha estructures paral·leles a ERC, les campanyes d’activisme es fan des del departament de comunicació, moltes vegades coordinades amb l’àmbit territorial”. Ras i curt, la secretària general, Marta Rovira, ha defensat avui que “d’activisme ERC n’ha fet sempre”, i que coneix les campanyes que es fan si bé en “desconeix” tots els detalls, i ha admès que cal anar fins al final en el cas dels cartells dels germans Maragall, perquè “poden contravenir el codi de conducta i el codi ètic, que és el que està en revisió”. Rovira, que ho ha titllat d’”error garrafal” que mai més es pot repetir, ha defensat que ella mateixa mantingués els contactes amb l’àrea de comunicació fins i tot quan ja hi havia “sospites” -com l’ha acusada l’exdirector de Comunicació Tolo Moya- que l’afer partia d’allà, i que va demanar explicacions davant del “rebombori creat. “És clar que no hauria autoritzat un cartell com aquest”, ha exclamat.

La líder d’ERC ha insistit que s’aclariran tots els detalls del cas i es depuraran totes les responsabilitats, després que la setmana passada ja s’obrís expedient a quatre persones: un de molt greu i un de greu a les directament implicades -fet que va comportar dues suspensions cautelars de militància-, i dos més de lleus, a les que “per les responsabilitats que acumulaven i probablement per un excés de confiança, van permetre una manca de control”. En tot cas, ha recordat que el cas ja es va investigar per part de la justícia ordinària, que el va arxivar en no detectar-hi delicte d’odi, però ha recordat que la direcció ha demanat “que s’auditi tot de dalt a baix una altra vegada”. “No volem tenir ni una ombra de dubte”, ha subratllat. Ara mateix, això sí, el cas ja està en mans de la comissió de garanties, un òrgan “imparcial i independent” de la direcció que ha comparat al poder judicial del partit. “El que decideixi serà el que anirà a missa, la direcció ho assumirà”, ha recalcat. Rovira també ha defensat que ERC no pagués directament les factures per aquests serveis perquè “no pot assumir tota la feina de comunicació i les campanyes”, per la qual cosa subcontracten a tercers determinats “productes de comunicació”. “Sense perdre mai la direcció”, ha reiterat. En aquest sentit, també ha defensat que el partit compleix totes les obligacions de la llei de transparència, ja que publica tant la licitació com l’adjudicació dels contractes per garantir la “concurrència de proveïdors”, i quan hi ha un guanyador també se’n publiciten els elements principals, ja que sencer no pot ser per aspectes de confidencialitat. I ha defensat que la facturació “està del tot justificada” pels serveis prestats. “Som un dels partits més auditats de l’Estat, ho revisen tot constantment”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona