Política

estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

Aquesta és la primera de les quatre acusacions penals que afronta l’expresident que cau del tot

Una jutgessa de Florida, nomenada per Donald Trump, ha desestimat el cas contra l’expresident republicà per haver-se endut documents classificats a la seva residència de Mar-a-lago. La decisió de la magistrada Aileen Cannon arriba després que els advocats del magnat li demanessin que retirés el càrrecs imposats pel fiscal especial Jack Smith i després que el Tribunal Suprem decretés que el president dels Estats Units té immunitat en els actes oficials.

Aquest és el primer dels quatre casos penals contra Trump, que es desestima del tot. L’equip de l’expresident sempre ha defensat que l’expresident és víctima d’una persecució per part del Partit Demòcrata amb l’objectiu de mantenir la presidència.

La jurisprudència ha ajudat el líder republicà, ja que al febrer la justícia federal va dictaminar que el president Joe Biden no afrontarà càrrecs criminals per haver guardat documents classificats en una oficina i a casa després d’haver deixat la vicepresidència l’any 2017. També el que va ser vicepresident de Trump, Mike Pence, va ser investigat per tenir documents classificats a casa seva, però no se’l va acusar.

Els fiscals van argumentar, en el seu moment, que l’actitud de Biden i de Pence va ser molt diferent de la de Trump perquè ells dos van cooperar amb la investigació, mentre que l’expresident republicà hi hauria posat esculls.

Entre els documents classificats que Trump tenia a casa n’hi havia sobre seguretat nacional i armes nuclears



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia