Política

estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

Els quatre partits d’esquerra del Nou Front Popular no arriben a una entesa per escollir el successor d’Attal a Matignon

El govern francès ha dimitit aquest dimarts i quedarà en funcions en espera d’un acord entre les diferents formacions polítiques. De moment, els partits d’esquerra continuen sense arribar a una entesa per escollir un candidat a primer ministre.

El president francès, Emmanuel Macron, ha acceptat a última hora de la tarda la dimissió del govern encapçalat pel primer ministre, Gabriel Attal, i li ha demanat que es mantingui en funcions fins a la formació d’un nou executiu, segons ha anunciar un comunicat de l’Elisi recollit per Efe.

La presentació de la dimissió ha arribat en la reunió de l’últim Consell de Ministres de la legislatura, que s’ha fet al migdia a l’Elisi. Tot i que cap dels participants ha fet declaracions a la sortida, alguns assistents han dit que el president ha assenyalat com a opció de governabilitat una eventual aliança per a aquesta legislatura del macronisme amb la dreta conservadora dels Republicans (LR).

Mentrestant, els quatre partits que componen el Nou Front Popular, que va aconseguir el nombre més alt de diputats a l’Assemblea Nacional en les eleccions legislatives, no es posen d’acord per proposar a Macron un candidat a primer ministre. El desacord en les últimes 24 hores ha fet que el secretari nacional del Partit Comunista (PCF), Fabien Roussel, hagi advertit que si no arriben a “una solució els pròxims dies serà un autèntic naufragi”.

Les seves declaracions arriben després que el coordinador nacional de la França Insubmisa (LFI,) Manuel Bompard, rebutgés la proposta de Laurence Tubiana per al lloc de primera ministra, que havien fet els altres socis del Nou Front Popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.