Política

Pròxim Orient

Hezbol·là llança desenes de coets contra el nord d’Israel

El grup xiïta amenaça Tel Aviv amb atacar més assentaments si continuen les morts de civils al Líban

Un altre atac amb un dron va matar dos joves sirians a la zona

El moviment xiïta libanès Hezbol·là ha llançat desenes de míssils contra posicions al nord d’Israel, després que un atac israelià matés almenys tres nens al sud del Líban. La milícia ha assegurat aquest matí en un comunicat que ha disparat desenes de coets Katiuixa contra els assentaments de Sa’ar i Gasher Haziv. Les sirenes antiaèries també han sonat a la localitat costanera de Nahariya, al nord d’Israel, on l’exèrcit ha “identificat aproximadament quinze projectils” disparats des del Líban. Les defenses antiaèries han interceptat amb èxit alguns dels coets i la resta han caigut en zones despoblades, sense provocar ferits, segons un comunicat militar. L’exèrcit ha respost als llançaments bombardejant posicions del sud del Líban.

Hezbol·là ha reivindicat aquestes accions en suport als palestins de la Franja de Gaza i “en resposta als atacs de l’enemic contres els pobles ferms i llars segures del sud [del Líban] i els atacs contra civils”. Aquesta acció, concreta, és una represàlia per “la terrorífica massacre al poble d’Umm al-Tut”, que va provocar “tres nens màrtirs”.

El grup aliat de l’Iran ja va reivindicar ahir a la nit el llançament de coets Katiuixa contra posicions militars al nord d’Israel en resposta a l’atac d’un dron israelià que va matar dos joves sirians al sud del Líban. Segons l’agència de noticies libanesa ANN, l’avió no tripulat va disparar un míssil contra la moto on viatjaven les dues víctimes i després va llançar un segon projectil que va ferir alguns veïns que es van apropar al vehicle. El líder d’Hezbol·là, Hassan Nasrala, ha explicat durant un discurs televisat amb motiu de la festivitat xiïta de l’aixura que “la Resistència va respondre ahir amb desenes de coets, entre 60 o 70, a més de 120 míssils que van tenir com a objectiu 6 o 7 assentaments”.

El dirigent xiïta libanès ha amenaçat amb atacar més assentaments, que fins ara no han estat objectius, si Israel continua matant civils al sud del Líban. Nasrala ha assegurat que els atacs contra Israel no s’aturaran “mentre continuï l’agressió contra la Franja de Gaza”. L’intercanvi de foc a la frontera entre Israel i el Líban s’ha intensificat des de l’inici de la guerra a l’enclavament costaner, el passat 7 d’octubre, fins a nivells no vistos des de la guerra de 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia