Política

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

El president reprèn la campanya amb la petició d’un veto a les armes d’assalt

El candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Joe Biden, ha reprès la campanya electoral després de l’intent d’assassinat dissabte del seu rival, Donald Trump, amb una demanda relacionada, precisament, amb aquest succés. Biden ha tornat a reclamar la prohibició de la venda dels fusells d’assalt, inclòs el model amb què es va disparar contra Trump i va matar una persona en el míting del líder republicà a Pennsilvània.

“En el tiroteig a Donald Trump es va fer servir un AR-15. És el mateix tipus d’armes d’assalt que han matat molta gent, entre els quals nens. Ja és l’hora de prohibir-la”, ha dit el president nord-americà en un acte a Las Vegas.

Amb aquesta proposta, el candidat demòcrata mira de guanyar visibilitat en un moment en què tots els focus estan posats en el seu rival, tant per l’atemptat de què va ser objecte com pel fet que aquests dies s’està fent la convenció republicana a Milwaukee (Wisconsin) que l’ha entronitzat oficialment com a candidat a la Casa Blanca.

Biden ha mantingut la campanya en pausa els darrers dies, ha rebaixat el to dels atacs a Trump i ha deixat d’emetre els anuncis més bel·ligerants contra el candidat republicà per fer un discurs basat en la necessitat de la unitat en aquest moment de tensió política.

El to va començar a canviar dimarts quan en un acte a l’Associació Nacional per al Progrés de les Persones de Color (NAACP), Biden va advertir que “el fet que hi hagi tanta divisió política no vol dir que haguem de deixar de dir la veritat”. “I ho torno a dir perquè Trump menteix”, va afirmar el president en relació a les nombroses mentides que el candidat republicà va dir en el debat en què es van enfrontar i en la resta de la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia