Política

Guerra a Gaza

Un dron de llarg abast provoca un mort a Tel Aviv

L’aparell ha esquivat la defensa antiaèria per un error humà, segons les autoritats

Els houthis del Iemen reivindiquen l’atac i adverteixen de més accions mentre duri la guerra a Gaza

Un avió no tripulat ha impactat aquest dijous a la matinada contra un edifici d’habitatges a Tel Aviv. L’explosió ha matat un home d’uns cinquanta anys, segons ha informat el sistema d’emergències mèdiques Maguen David Adom (Estrella de David Vermella, en català). Segons la mateixa font, vuit persones més han estat traslladades a hospitals locals, quatre per ferides de metralla i la resta per atacs d’ansietat. L’edifici afectat està a prop del consolat nord-americà a Tel Aviv i de nombrosos hotels, molts dels quals acullen actualment israelians desplaçats del nord i el sud del país per la guerra.

La força aèria israeliana investiga la procedència de l’aparell, un dron de llarg abast, que aparentment ha entrat per mar des del sud. Els rebels houthis del Iemen han reivindicat l’atac a Tel Aviv, tot i que aquesta afirmació encara no ha estat confirmada per les autoritats israelianes. El grup xiïta ha justificat l’acció en solidaritat amb els palestins de Gaza i ha advertit que continuarà els atacs contra la capital israeliana.

Els houthis han assegurat que han llançat un dron que no podia ser detectat pels radars. En canvi, la força aèria israeliana ha afirmat que l’avió no tripulat sí que ha estat detectat, però com a conseqüència d’un error humà, no ha estat identificat com a objectiu per la defensa antiaèria i les sirenes no han sonat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia