Política

Estats Units

Trump accepta la nominació i diu que es presenta per ser el president de tot el país

El candidat republicà acusa els demòcrates de perpetrar una “cacera de bruixes partidista” utilitzant la justícia com a arma

Reconeix que si dissabte no hagués mogut el cap, ara seria mort

L’expresident dels Estats Units (EUA) Donald Trump (2017-2021) ha acceptat aquest dijous (divendres a al matinada a Catalunya) la nominació per a ser el candidat a les eleccions presidencials del proper novembre. Trump ha tancat la Convenció Nacional Republicana amb un “missatge de confiança, força i esperança“ i fent una crida a la unitat, però carregant al mateix temps contra els seus rivals demòcrates.

“Em presento per ser el president per a tot Estats Units, no per a la meitat, perquè no hi ha victòria si guanyes només la meitat”, ha dit en el seu primer discurs públic des de l’intent d’assassinat que va patir el passat dissabte a Pennsilvània. El ja candidat republicà, encara amb l’orella embenada, ha reconegut que “no seria aquí aquesta nit” si no hagués mogut el cap “en el darrer moment”, ja que això va evitar que el tirador “encertés el seu objectiu”.

Trump ha promès un govern que serveixi als nord-americans “millor que mai” i ha proclamat que “res m’aturarà en aquesta missió, perquè la nostra visió és justa i el nostre rumb pur”. “No importa quin obstacle se’ns presenti. No defallirem, no ho farem malament. No farem marxa enrere i mai deixaré de lluitar per vostès”, ha garantit.

El republicà ha fet poques mencions al seu rival, l’actual president Joe Biden, o a la seva vicepresidenta, Kamala Harris, però no ha estalviat crítiques al Partit Demòcrata, al qual ha acusat de fer una “cacera de bruixes”. “No hem de criminalitzar la dissidència ni demonitzar el desacord polític, que és el que passa últimament al nostre país a un nivell que ningú ha vist abans. El Partit Demòcrata hauria de deixar immediatament d’utilitzar el sistema judicial com a arma i d’etiquetar l’oponent polític com a enemic de la democràcia”, ha reclamat. “Si els demòcrates volen unificar el país, haurien d’abandonar aquestes caceres de bruixes partidistes”, ha reblat.

Tot i que el seu to ha estat més contingut que en altres ocasions, l’expresident s’ha referit a una “invasió migrant” i ha promès que, si torna a la Casa Blanca, tancarà la frontera amb Mèxic el primer dia de mandat. Trump ha ironitzat que la propera convenció republicana se celebrarà a Veneçuela perquè aquest país és més segur que els EUA, després de tots els “delinqüents” que hi han arribat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona