Política

tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

La jutgessa Carmen García si que amnistia l’ex-conseller Francesc Homs, que era a un pas de judici per un suposat delicte de malversació per la concessió de subvencions i contractes per promocionar el procés. En la interlocutòria, la magistrada contradiu el Tribunal Suprem (TS) i conclou que la malversació no va afectar els interessos financers de la Unió Europea (UE), el principal argument del TS per mantenir fermes es investigacions contra els alts càrrecs del govern del 2017 i sobretot Carles Puigdemont..

La magistrada titular del 18 de Barcelona considera que les despeses autoritzades per Homs com a secretari general de la Presidència entre el 2011 i el 2012 no van suposra cap enriquiment persnal ni van afectar els fons europeus. També amnistia l’altre investigat i llavors secretari d’exteriors, Senén Florensa. En el tercer apartat dels fonaments jurídics, García s’enfronta directament al parer de Pablo Llarena i Manuel Marchena, que no han volgut amnistiar la malversació de Puigdemont, Comín, Puig i els condemnats pel procés, mantenint per als tres primers l’ordre detenció a l’Estat. Hi assegura que no hi ha “cap mínima acreditació al llarg de la instrucció o en l’àmbit del Tribunal de Comptes” que les despeses del cas afectessin o provinguessin de fons o ajudes europees.

La causa és una derivada del Tribunal de comptes. Aquest tribunal va dur a la justícia ordinària els dos exalts càrrecs per les despeses que van implicar l’allotjament a Barcelona de participants en una trobada de residents catalans a l’exterior (5.700 euros), per l’assessorament per dinamitzar la participació dels catalans a l’exterior en activitats del país i per subvencions al CatDem per traduir materials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona