Política

política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

L’Assemblea Territorial del consell aprova el pla d’actuació en la trobada d’Elna

Es proposa enfortir la base i es crea una comissió de control sobre les finances

El líder de Junts, Carles Puigdemont, ha assegurat avui que “l’acompanyament” del Consell de la República és “imprescindible” en el seu retorn a la Catalunya que depèn de l’Estat espanyol. Puigdemont ha tancat avui el ple del Consell de la República que s’ha celebrat aquest dissabte a Elna, a porta tancada, i que s’ha fet públic el contingut a través d’un comunicat. Des de l’organització afirmen que l’expresident ha comentat “els possibles escenaris” que es derivin de la seva tornada, per tal de participar en l’investidura del president, o la seva mateixa, i també fins i tot “la possibilitat de la seva detenció i com l’afrontarà si és el cas”, tenint en compte que pesen sobre ell, Toni Comín, vicepresident del consell, i el diputat Lluís Puig, tres ordres de detenció a l’Estat..

En l’assemblea, s’han ratificat els membres de la Sindicatura Electoral nomenats pel govern del consell. La votació ha estat positiva per àmplia majoria. La segona votació ha restat per aclamació, ja que s’han presentat 5 persones per a ser membres de la comissió mixta de seguiment, valoració i control dels comptes i finances del Consell de la República. Aquest àmbit ha estat polèmic les darreres setmanes, arran de l’es acusacions d’un exgerent contra Comín per l’ús dels comptes de l’entitat.

Posteriorment, el Govern del Consell, de la mà del seu vicepresident, Toni Comín, ha presentat pla de govern fins el 2026. Comín ha volgut destacar la participació de l’Assemblea Territorial per “afegir valor al Pla amb les seves aportacions” i ha volgut detallar els 6 objectius generals de l’estratègia política de la institució republicana per aquest mandat. El vicepresident ha afirmat que “han de servir per estar a apunt per a l’endemà”. Els objectius de govern són enfortir l’estructura territorial del Consell i ampliar-ne els registrats, treballar per l’unitat estratègica de l’independentisme, mantenir l’internacionalització del conflicte català i explicar la necessitat de convertir-se en república amb una estructura d’estat. Enfortir l’estructura territorial del Consell hauria de servir per fer “més i millor activisme”, ampliar la base de registrats -nom pel qual es coneix els socis de l’organització- i continuar treballant per la unitat independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia