Política

Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

En les últimes 24 hores s’han registrat almenys 37 morts

Un jove palestí mor durant una batuda israeliana a Cisjordània

Almenys 37 persones han mort i 54 han resultat ferides en les últimes 24 hores com a conseqüència dels atacs israelians a la Franja de Gaza, segons fonts mèdiques citades aquest dissabte per l’agència palestina Wafa. Els atacs han estat especialment letals a la capital de l’enclavament i als campaments de refugiats de Nuseirat i Bureij, al centre de la Franja.

El balanç de víctimes des de l’inici de la guerra entre Israel i Hamàs, el passat 7 d’octubre, s’eleva així a 38.919 morts i 89.622 ferits, la majoria dones i nens, segons el Ministeri de Sanitat del govern de Gaza, controlat per Hamàs. A més, uns 10.000 cossos continuen atrapats sota la runa dels edificis ensorrats pels bombardejos israelians, sense que les ambulàncies o els equips de rescat hi puguin accedir.

Una de les últimes víctimes és el periodista Abu Jasser, que eleva a 161 el total d’informadors morts. Abu Jasser ha mort en un atac aquesta nit contra la seva casa de Jabalia, al nord de la Franja, juntament amb la seva dona i els seus dos fills. Durant els atacs nocturns han mort almenys 25 persones.

Israel ha reivindicat aquest dissabte l’“eliminació” de més de “150 terroristes” i la destrucció de prop d’un centenar d’“infraestructures terroristes” en l’última setmana.

L’exèrcit ha explicat en un comunicat que les seves tropes han realitzat incursions a diversos edificis de la Ciutat de Gaza. Segons el comunicat militar, les tropes han trobat armes i municions, així com equipament del comandament naval de Hamàs, en una seu de l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (Unrwa).

Un mort a Cisjordània

Un jove de vint anys ha mort aquesta passada nit durant una batuda de l’exèrcit israelià a Beit Ummar, al sud de Cisjordània. El noi, identificat com Ibrahim Hamza Ibrahim Zaqaqiq, ha mort d’un tret al cap durant els enfrontaments amb els soldats israelians, segons l’agència Wafa. Més d’una vintena de persones han patit simptomes d’asfixia per la inhalació de gasos llançats per les forces israelianes. A més, el jove de 18 anys Yamen Ahmed Asfour ha mort aquesta nit com a conseqüència de les ferides patides en una altra batuda israeliana fa set mesos al nord del territori palestí. Aquest any ja han mort 249 persones a Cisjordània per foc israelià, la majoria milicians o atacants, però també civils, inclosos 46 menors, segons el recompte de l’agència Efe. El 2023 va ser l’any més letal al territori des de la segona intifada (2000-2005) amb més de 520 morts. Des dels atacs al sud d’Israel del 7 d’octubre ha mort 577 palestins en incidents violents amb les tropes israelianes i també amb colons. Del costat israelià, han perdut la vida onze uniformats i sis civils, cinc dels quals colons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona