Política

política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

El secretariat aprova crear una comissió d’estructures de país per sostenir l’independència

Insta Junts, ERC i la CUP a fixar un programa mínim compartit si es repeteixen les eleccions

Doble decisió, avui, del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Ha aprovat la creació d’una comissió d’estructures de país, per tal d’afermar l’independència en cas que es pugui declarar i hi hagi majoria al Parlament, i poder “mantenir-la”, exposa el comunicat. Igualment, el secretariat de l’entitat ha aprovat un declaració política sobre la possible convocatòria de noves eleccions, en que proposa fixar una agenda per a l’independentisme i en cas de repetició electoral a la tardor, que els partits es comprometin de manera compartida amb un programa o agenda mínims, batejada com Entesa per la República.

L’entitat crearà diversos grups de treball en àmbits com defensa, economia i transició energètica; geopolítica i relacions internacionals, llengua, cultura, migració, salut i habitatge, terra, pagesia o territori, entre d’altres, per tal de “sostenir” l’independència en cas que de poder-se declarar. Els grups elaboraran proposta per “disposar d’autonomia per garantir-ne l’aplicació”

Pel que fa a l’agenda, l’ANC proposa als partits fixar uns mínims d’entesa en espoli fiscal -amb una campanya de mobilitzacions afegida-, defensa de la llengua, creació d’un sistema judicial propi, projecció internacional del procés català i embat democràtic a les Corts, reclamant-hi l’independència i si cal, abandonant les institucions i convocant eleccions constituents al Parlament.

L’agenda es farà arribar a Junts, ERC i la CUP per tal que busquin coincidències i puguin presentar-se a les hipotètiques eleccions amb una part del programa en comú. Una mena d’Entesa per la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.