Política

Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Els agressors van amenaçar Andrea Joly perquè els lliurés el telèfon amb què havia enregistrat imatges d’una festa del grup Casa Pound

La víctima va rebre puntades de peu i va haver de ser atesa a l’hospital

El periodista del diari italià La Stampa Andrea Joly va ser agredit ahir a la nit per un grup de militants d’extrema dreta a Torí, al nord-oest del país.

Segons explica aquest diumenge el mateix mitjà, Joly passava pel carrer Cellin quan va veure que davant el club l’Asso di Bastoni, freqüentat per simpatitzants d’ultradreta, militants del grup neofeixista Casa Pound hi celebraven una festa fora del local. El periodista va començar a documentar l’esdeveniment amb la càmera del seu telèfon mòbil. Però alguns dels presents el van veure, s’hi van apropar i li van preguntar si “ets un dels nostres?”. En copsar que no ho era, li van demanar que els donés el telèfon i el jove s’hi va negar. Va ser aleshores quan el van amenaçar i agredir. Mentre intentava fugir, li van donar una puntada de peu i el van fer caure a terra, on li van donar més puntades. Finalment es va poder incorporar i fugir corrent. El periodista va haver de ser atès a l’hospital, afegeix La Stampa.

Segons el mitjà, la Divisió d’Investigacions Generals i Operacions Especials (Digos) de la policia italiana ha obert una investigació. De moment, els agents analitzen les imatges del succés per identificar els autors de l’agressió.

L’alcalde de Torí, Stefano Lo Russo, ha expressat la seva “solidaritat” amb la víctima i ha advertit que “episodis de violència i agressions vils” com la d’ahir “no han de tenir cabuda a la nostra ciutat” i ha indicat que “han de ser fermament condemnats per totes les forces polítiques”. “La llibertat de premsa és un pilar fonamental de la democràcia i tot atac a qui exerceix el dret a informar és un atac als mateixos valors democràtics”, ha advertit. El batlle ha desitjat que es depurin responsabilitats com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia