Política

Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

El president cedeix a les creixents pressions i admet que el millor per al seu partit i el país és donar un pas al costat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat aquest diumenge la seva decisió retirar la seva candidatura a les eleccions presidencials del proper novembre. En un comunicat publicat al seu compte personal a la xarxa social X (l’antiga Twitter, Biden ha assegurat que la seva intenció era aconseguir la reelecció davant el seu rival republicà, Donald Trump. Però després de setmanes de pressió des de les pròpies files demòcrates, arran del debat de finals de juny amb Trump, ha arribat a la conclusió que el millor per al seu partit i per al país és fer “un pas al costat”. El president ha afegit que ara se centrarà en exclusiva en la tasca de culminar les obligacions del seu mandat.

En un segon missatge publicat pocs minuts després, Biden ha ofert el seu “suport total” a la vicepresident Kamala Harris perquè sigui nominada candidata pel partit. “Demòcrates: és hora d’unir-se i derrotar Trump. Som-hi!”, ha reblat. Biden ha avançat que en les properes hores es dirigirà als ciutadania per donar “més detalls” sobre la seva decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia