Política

política

Homenatge del Parlament a Joan Rigol

El Parlament ha homenatjat avui l’expresident Joan Rigol, mort el maig passat a l’edat de 81 anys. El president del Parlament, Josep Rull, ha posat en valor la figura del seu antecessor en el càrrec entre el 1999 i el 2003, del qual ha destacat que el seu llegat és més necessari que mai “en una Europa en inquietud, tenallada per moviments polítics que qüestionen la dignitat humana”.

Ha estat un acte breu però emotiu, condu¨Ñit pel periodista Manuel Campo Vidal -qui ha revelat que va ser escolanet de Rigol a Cornellà de Llobregat-,on Rull ha definit el difunt president de la Cambra com “un patriota català”. Joan Rigol (Torrelles de Llobregat 1943), que va militar a l’extinta Unió Democràtica de Catalunya (UDC), va ser president del Parlament entre els anys 1999 a 2003, i prèviament havia estat conseller de Treball (1980-1984) i Cultura (1984-1985), sota la presidència de Jordi Pujol.

L’homenatjat, sacerdot catòlic en els seus orígens i figura històrica de la democràcia cristiana catalana, va abraçar les tesis independentistes des de l’inici del ’procés’ i es va distanciar de la UDC de Josep Antoni Duran Lleida el 2015, en plena desintegració de la desapareguda CiU. “En una Europa en angoixa, tenallada per moviments polítics que qüestionen la dignitat humana, allò que defensava Rigol està més vigent que mai”, ha manifestat Rull durant la seva intervenció.

L’actual president del Parlament també ha destacat la capacitat del seu antecessor en el càrrec per “construir acords, consensos i enfortir el perímetre d’aquesta acció (Catalunya) que estimava apassionadament”. Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat Artur Mas ha subratllat que Rigol, del qual ha destacat que va ser president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, va ser “ un home bo al servei d’una causa noble” i que tenia “un sentit institucional altíssim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Harris ataca el “criminal” Trump en el primer míting com a aspirant a la Casa Blanca

barcelona
política

Homenatge del Parlament a Joan Rigol

barcelona
política

Junts tombarà el sostre de dèficit i fa trontollar el pressupost de Sánchez

madrid
estats units

El Capitoli es blinda per la compareixença de Netanyahu

barcelona

Trias s’acomiada de l’AMB destacant el consens polític que sempre ha caracteritzat l’ens

Barcelona
estats units

Harris millora els números de Biden, però encara no supera Trump

barcelona
societat

Amnistien el jove que va despenjar la ‘rojigualda’ de la seu de la Generalitat

girona
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona