Política

estats units

Harris ataca el “criminal” Trump en el primer míting com a aspirant a la Casa Blanca

La vicepresidenta ja té el suport necessari de delegats demòcrates per assegurar-se la nominació del partit

La vicepresidenta dels Estats Units i virtual candidata demòcrata a la Casa Blanca, Kamala Harris, s’ha estrenat aquest dimarts com a aspirant a la presidència en un míting a West Allis (Wisconsin) després d’haver aconseguit el suport del nombre de delegats del partit necessari per assegurar-se la nominació electoral. En la seva primera intervenció davant els seguidors demòcrates, Harris ha exhibit l’energia i l’entusiasme que el seu partit trobava a faltar amb Joe Biden, i ha fixat el que serà un dels punts forts de la seva campanya: la contraposició entre els seus assoliments com a fiscal amb els “crims” de Trump, a qui es mostra convençuda que guanyarà en les comicis del 5 de novembre.

“Voleu viure en un país de llibertat, compassió i de l’imperi de la llei o en un país de caos, por i odi?”, has etzibat Harris al públic de Wisconsin, un dels estats clau per conquerir la Casa Blanca. La vicepresidenta ha recordat que mentre ella lluitava pels drets dels treballadors, de les dones, de la justícia social i dels drets reproductius, el seu rival republicà era condemnat per casos com el blanqueig de diners i assetjament sexual.

Harris ha lloat la tasca del president, Joe Biden, de qui ha dit que en un sol mandat ha fet molta més feina que molts mandataris en vuit anys. Biden va ser el primer a donar suport a la candidatura de la vicepresidenta a la Casa Blanca un cop va decidir abandonar la cursa presidencial i els darrers dies s’hi han sumat un gran nombre de dirigents demòcrates. Els darrers han estat els líders del partit al Senat (Chuck Schumer) i de la Cambra de Representants (Hakeem Jeffries), que li han fet costat en una conferència de premsa conjunta.

L’aspirant demòcrata també ha esbossat les principals línies de la seva política. “El desenvolupament de la classe mitjana serà un dels principals objectius de la meva presidència”, ha dit Harris, que ha citat els punts clau de la seva agenda: la llibertat dels treballadors, l’accés al sistema sanitari, unes pensions dignes, els drets civils, el control de les armes de foc i els drets reproductius.

La irrupció de Kamala Harris en la campanya ha aconseguit canviar el relat de la campanya, si més no els darrers dies, després que estigués totalment centrada en Trump. Harris també hauria començat a revertir el desavantatge demòcrata que havien assenyalat les enquestes. Segons un sondeig de Reuters / Ipsos, tindria un petit avantatge sobre el seu rival republicà en intenció de vot a nivell de tots els Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Harris ataca el “criminal” Trump en el primer míting com a aspirant a la Casa Blanca

barcelona
política

Homenatge del Parlament a Joan Rigol

barcelona
política

Junts tombarà el sostre de dèficit i fa trontollar el pressupost de Sánchez

madrid
estats units

El Capitoli es blinda per la compareixença de Netanyahu

barcelona

Trias s’acomiada de l’AMB destacant el consens polític que sempre ha caracteritzat l’ens

Barcelona
estats units

Harris millora els números de Biden, però encara no supera Trump

barcelona
societat

Amnistien el jove que va despenjar la ‘rojigualda’ de la seu de la Generalitat

girona
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona