Política

política

Tardà i altres dirigents demanen un consell nacional d’ERC per l’afer Maragall

Consideren que no s’han depurat prou responsabilitats, encara

No hi ha manera de tancar la crisi pels cartells sobre els germans Maragall a ERC. L’expresident del grup al Congrés Joan Tardà reclama a la direcció del partit la celebració d’un consell nacional per abordar la crisi i fins i tot per “no demorar la veritat i depurar responsabilitats”. Diversos consellers del Baix Llobregat han demanat per carta a la secretària general, Marta Rovira, aquest màxim òrgan del partit, no només per la qüestió dels cartells desacreditant els germans Maragall, si no pel seguit de detalls de la mala praxi que van sorgint els darrers dies, com l¡el ninot penjat d’Oriol Junqueras a Sant Vicenç dels Horts, també obra de la falsa bandera interna. Creixen doncs les veus a ERC que consideren que la crisi s’ha ancat en fals, com el mateix Ernest Maragall, que s’ha donat de baixa del partit.

L’ investigació interna va concloure amb unes conclusions que van implicar l’obertura d’expedients sancionadors a quatre militants: dos van ser suspesos (el militant de l’Anoia que es considera promotor dels cartells) i l’exdirector de comunicació Tolo Moya; l’exviceconseller Sergi Sabrià, i l’exvicesecretari de comunicació del partit, Marc Colomer. Els darrers dies s’ha obert una guerra entre la cúpula d’ERC i Moya, que acusa el partit de fer-lo servir com a cap de turc, mentre que el partit l’ha denunciat per presumptament haver filtrat la gravació d’unes converses.

La crisi és coetània en el temps amb les negociacions per a l’investidura de Salvador Illa (PSC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.