Política

guerra a gaza

Trump es reuneix amb Netanyahu en la seva residència de Mar-a-Lago

Tots dos han mostrat cordialitat a la trobada, tot i que l’expresident li va dir dijous que havia de posar fi a la guerra

El candidat presidencial republicà Donald Trump ha rebut aquest divendres a la seva casa vacacional de Mar-a-Lago (Florida) al primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, un dia després que el líder israelià es reunís per separat amb el president dels EUA, Joe Biden, i la vicepresidenta, Kamala Harris, a la Casa Blanca.

Trump ha rebut amb gest de proximitat al cap de Govern israelià a la porta de la seva mansió i tots dos es van saludar donant-se la mà amb fermesa, per a després passar a l’interior, segons s’observa en un vídeo publicat en xarxes socials per membres de la campanya de l’expresident.

Després de la rebuda al primer ministre israelià i a l’esposa d’aquest, Sara Netanyahu, tots dos van ingressar a l’interior de la mansió per a sostenir una reunió que es preveu transcorri a porta tancada i que pot durar entre dues i tres hores.

Netanyahu va viatjar aquesta setmana a Washington per a dirigir-se al Congrés i instar els funcionaris electes que continuïn el suport dels Estats Units a Israel en la seva guerra contra Hamàs a Gaza.

Després d’arribar a l’aeroport de Fort Lauderdale, el mandatari israelià va arribar al voltant del migdia a Mar-a-Lago, els voltants del qual van començar el dia avui amb un fort dispositiu policial i tancades al trànsit els carrers que donen a la residència de l’expresident.

Prop de mig centenar de manifestants propalestins es van concentrar en Southern Boulevard, el pont que condueix a l’illa de Palm Beach, on se situa la mansió i club social de Trump en el sud de Florida.

No obstant això, la Policia del comtat de Palm Beach ha assenyalat que havien disposat d’espai a banda i banda de la carretera perquè la gent saludés o es manifestés en contra o a favor.

Davant les preocupacions entorn de la seguretat, especialment després del recent intent d’assassinat de l’expresident Trump, l’agutzil Ric Bradshaw ha assenyalat que la seva dependència porta quatre anys d’entrenament per a brindar-li protecció a l’exmandatari i que mai han tingut cap error.

Trump va dir el dijous al programa de televisió ‘Fox & Friends’ que Netanyahu va ser “molt amable” amb ell en el seu discurs davant el Congrés estatunidenc, i va expressar el seu agraïment pel fet que el líder israelià vingués a visitar-lo.

Però, en el citat programa, Trump també va advertir a Netanyahu que necessita posar fi a la guerra, i aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia