Política

Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

Assegura que “només un cop d’estat em podrà impedir ser-hi” i espera que les autoritats evitin el que seria “una detenció il·legal”

Carles Puigdemont ha reafirmat aquest dissabte el seu compromís de tornar de l’exili “peti qui peti” per assistir al debat d’investidura al Parlament, tal com va dir durant la campanya electoral: “La meva obligació es anar al Parlament si hi ha debat d’investidura. Jo hi seré i només un cop d’estat em podrà impedir de ser-hi”. En la seva intervenció durant un acte als Banys i Palaldà (Vallespir), a la Catalunya Nord, per commemorar el quart aniversari de la fundació de Junts per Catalunya, l’expresident de la Generalitat ha fet una crida a les “autoritats” per a “evitar” el que ha assegurat seria una detenció “il·legal i arbitrària” i ha criticat “el desafiament de la toga” que es nega a aplicar la llei d’amnistia, aprovada pel Congrés dels Diputats i que ha recordat ha de servir per tancar una etapa de repressió. De fet, ha criticat el govern espanyol per mirar cap a una altra banda davant la “rebel·lia de la toga” i ha instat el fiscal general a actuar i perseguir els jutges que, com Pablo Llarena o Manuel Marchena, es neguen a aplicar-la, fet que ha recordat suposa un delicte. Per Puigdemont, els jutges volen evitar la imatge del retorn de l’exili i substituir-la pel seu empresonament.

Però davant l’amenaça, el dirigent de Junts ha fet una crida a “preparar-se” i “rearmar-se” per “confrontar” un desafiament que ha qualificat de “greu” i ha instat els ciutadans a “deixar de plorar” i a “plantar-se” davant la confrontació per “sortir de la presó d’Espanya”.

Puigdemont ha insistit que durant la campanya electoral es va comprometre a tornar a Catalunya per assistir en persona al debat d’investidura i que es manté ferm en aquesta decisió. I ha avisat que a partir d’ara les campanyes electorals ja no seran a l’exili i es faran a Catalunya i “jo hi seré, peti qui peti i mal que els pesi”. “Preparem-nos, reforcem-nos, remobilitzem-nos per la independència, per acabar la feina”, ha reblat.

Una part del seu discurs també ha anat dirigida sobretot contra la figura del dirigent del PSC, Salvador Illa, i el que per ell representa, en un clar missatge cap a ERC, que està negociant amb els socialistes un acord d’investidura que el podria fer president de la Generalitat.

Puigdemont ha carregat durament contra Illa i ha alertat de “l’amenaça real” d’un govern presidit “per la versió més espanyolista del PSC”. Considera que Illa és “molt més proper al que representa Josep Borrell” i lluny del PSC que va representar el president José Montilla o a les “antípodes” del govern de Pasqual Maragall.

En l’acte al Vallespir, on hi han assistit 2.500 persones segons Junts, també hi han intervingut la presidenta del partit, Laura Borràs; el secretari general, Jordi Turull; l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, que ha plegat de l’Ajuntament, i Josep Lluís Cleries, que també ha deixat de ser el portaveu de Junts al Senat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia