Política

Artur Colomer

Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

“Hi ha molts noms masculins i hem d’anar-ho equilibrant. Per això hem recollit amb entusiasme homenatjar la Quima Casas”

“Adaptarem la capella del Roser per al nostre Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa. Serà un lloc d’exposició i la seva residència”

Vam fer arribar la xarxa d’aigua a Sant Iscle i volem completar-la a Sant Miquel de Pineda

Artur Colomer dona detalls en aquesta entrevista dels principals projectes executats o projectats, alguns continuació dels seus primers quatre anys a l’alcaldia. Destaca la coberta de la pista poliesportiva, la reforma del Firal i el nou espai expositiu del Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa.

Doni detalls de la feina que estan fent?
Hem finalitzat la coberta de la pista poliesportiva i hi hem fet instal·lar tres-centes cinquanta plaques solars, que ens han de permetre reduir la despesa energètica del poble. I vam aprofitar la inauguració per fer un homenatge molt emotiu.
A qui?
A la Quima Casas, atleta i un dels referents principals del poble. La pista du el seu nom. Va ser una iniciativa del Grup de Dones i ens hi vam acollir amb molt d’entusiasme. Se li va fer un homenatge molt emotiu i va assistir-hi molta gent. Vam voler aportar-hi el nostre gra de sorra, perquè les administracions ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona als espais públics. Hi ha molts noms masculins i hem de fer el possible per anar-ho equilibrant.
A part, és un molt bon referent, ja que practicava atletisme en un moment en què no era habitual trobar-hi dones.
I tant, cal tenir en compte que ha fet més de cent maratons, com consta al monòlit que hem instal·lat a la pista. La primera marató la va fer amb unes xiruques de les d’abans. El seu recorregut és molt ampli, perquè també va participar en altres modalitats de curses.
Tornant a la coberta, els permetrà crear una comunitat energètica?
Sí, així posem a mans del ciutadà una energia que generen les plaques solars. Ja hem fet el concurs perquè la gent s’hi adhereixi i qui ho vulgui, seguint uns requeriments específics, pot apuntar-s’hi. És una obra del pla únic d’obres i serveis.
Què més han fet?
També del pla únic d’obres i serveis estem acabant la reforma de l’edifici de Ca les Hermanes, un espai destinat a les entitats del poble. I estem treballant en projectes que portàvem en campanya.
Expliqui quins.
Un és la reforma de la capella del Roser, al costat de l’ajuntament i que està pendent de la negociació d’uns convenis amb el Bisbat de Girona perquè ens faci una cessió total o per molts més anys que ara i així puguem tenir accés a més subvencions.
Què tenen previst fer-hi?
L’adaptarem per al nostre Ball de Cavallets, Gegants i Mulassa. Serà un lloc d’exposició i la seva residència fixa. De fet, tenen un vincle històric. Ens hi hem trobat un problema estructural, però, i hem de reformar el teulat, quan ja anàvem per fer la part central.
Això vol dir que tothom podrà veure en qualsevol moment de l’any els gegants, els cavallets i la mulassa?
Quan estigui tot condicionat, la idea és aquesta.
No toparà amb el protocol que protegeix aquestes figures?
Volem un punt d’accés obert al públic. Un cop funcioni, veurem quina és l’afluència, les disponibilitats... Això encara s’ha d’acabar de detallar.
En tot cas, no s’haurà de refer el protocol?
És molt rigorós, però, pel que fa a protecció, no hi ha d’haver cap problema pel fet d’estar dins d’una exposició.
Més projectes?
El 2020 vam fer arribar la xarxa d’aigua potable a Sant Iscle i volem completar-la al veïnat de Sant Miquel de Pineda i completar la xarxa de fora urbana. A més, volem ampliar la zona d’infraestructures del camp municipal de futbol. Es tracta d’ampliar unes sales com a magatzem, perquè el club va just d’espai. I tenim la intenció de dur a terme una reforma del Firal.
Un espai emblemàtic i cèntric. Què tenen previst fer-hi?
Al sector oposat a l’ajuntament s’hi produeixen molts desplaçaments de sorra a l’espai pavimentat. A més, cal millorar els accessos a l’espai central eliminant barreres arquitectòniques, canviar el mobiliari urbà, que és antic... La part de sorra, la font central i arbres s’hi mantindran. Aquest any tindrem el projecte.
Després de les eleccions va plegar el cap de llista de Junts. Quina valoració en fa?
Hi va haver uns moments de tensió, però penso que es va reconduir la situació. Crec que la relació que percebo com a alcalde és correcta, ha millorat. Segurament, en alguna cosa, sempre es pot millorar més. Jo he estat a l’oposició i també entenc que és difícil, és molt dur. Algunes coses de quan era alcalde en Joan Casas ara les veig diferents. Entenc molt l’oposició, perquè jo hi he estat molts anys.
Caldria passar per l’oposició abans de governar?
Crec que és molt interessant, perquè veus les coses amb perspectives molt diferents.
És aviat, però, vostè es veu repetint de cap de llista?
Sempre he manifestat que el meu recorregut a l’alcaldia és de vuit anys. Em vaig tornar a presentar amb la voluntat de fer una revàlida del primer mandat i es va reafirmar amb les eleccions que s’havia fet una bona feina. Els càrrecs públics també desgasten i és bo que hi hagi regeneració.
Pateixen com a poble petit?
Som un poble petit amb molts serveis, donem bons serveis en general, però això té un cost. Com a Ajuntament, hem de fer-hi front, i hem hagut de recórrer a finançament per dur a terme inversions. No sempre és fàcil trobar l’equilibri entre els serveis que es presten i els impostos que has d’aplicar a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia