Política

GUERRA A GAZA

Netanyahu amenaça Hezbol·là amb una resposta “dura” a l’atac al Golan

Un dron israelià causa dos morts al sud del Líban mentre la guerrilla xiïta llança “desenes” de coets contra el nord d’Israel

Almenys dues persones han mort aquest dilluns pel bombardeig d’un dron israelià contra un vehicle al sud del Líban, dos dies després d’un atac als Alts del Golan que va causar la mort de dotze civils, la majoria menors d’edat, i que Israel atribueix a Hezbol·là, informa Efe.

Un avió no tripulat israelià ha disparat, primer, contra un vehicle a la carretera que uneix les localitats libaneses de Mays al Jabal i Chaqra, fet que ha causat dos ferits. Un segon bombardeig ha afectat una motocicleta. Les bombes han segat la vida dels dos ocupants –militants de Hezbol·là– i han ferit un menor que estava en una habitatge proper.

En resposta, Hezbol·là ha llançat aquest dilluns “desenes” de coets Katyusha contra el nord d’Israel. El grup xiïta assegura haver bombardejat el post militar d’Al Baghdadi.

Enmig d’aquest encreuament d’atacs i represàlies, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha avisat aquest dilluns Hezbol·là que la resposta a l’atac de dissabte contra la localitat drusa de Majdal Shams –que va causar la mort dels menors que estaven jugant un partit de futbol– , “arribarà i serà contundent”. Durant una visita al municipi, situat als Alts del Golan ocupats per Israel, molt a prop de la frontera amb el Líban, Netanyahu ha estat increpat per alguns residents, informa Efe citant el diari israelià Haaretz.

Diverses companyies aèries –Lufthansa, Air France i Transavia– han anunciat la suspensió dels seus vols cap a Beirut per por d’una escalada militar. El grup alemany mantindrà la suspensió fins el 5 d’agost i els francesos l’han anunciat per dilluns 29 i dimarts 30 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia