Política

política

Màxima expectació i discreció, al PSC, el PSOE i a Moncloa

Illa reuneix l’executiva socialista però evita comentar ni interferir en el procés de debat d’ERC

El PSC també ha reunit l’executiva avui en espera de la decisió de la d’ERC. Però de forma i manera ben diferent, ja que s’han trobat a mitja tarda en poc més d’una hora, el primer secretari Salvador Illa, els ha informat de l’abast dels acords amb els republicans i els ha demanat discreció.

Els socialistes respectaran el calendari de debat intern a ERC i optaran aquesta setmana per no interferir-hi gaire. Al vespre, ja només quedaven a la seu del PSC Illa, la responsable de la negociació, Lluïsa Moret, i algun altre col·laborador en espera de seguir plegats la compareixença d’ERC. L’hermetisme socialista ha caracteritzat les darreres setmanes de diàleg amb els republicans.

Per la seva banda, el govern espanyol i el PSOE han apel·lat també a la “prudència” aquest dilluns després del preacord entre el PSC i ERC per a la investidura de Salvador Illa. Fonts de l’executiu i dels socialistes espanyols s’han remès al partit que lidera Illa per a qualsevol valoració sobre el preacord. Les mateixes fonts consideren que s’han de “respectar els terminis” i a l’opinió de la militància d’ERC, que aquest divendres votarà si avala o no aquest preacord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia