Política

ESTAT ESPANYOL

Sánchez es querella contra el jutge que investiga la seva dona

L’Advocacia de l’Estat presenta la demanda contra Juan Carlos Peinado per prevaricació

Anteriorment, el president espanyol s’havia negat a declarar davant del magistrat, desplaçat a La Moncloa per interrogar-lo

L’Advocacia de l’Estat ha presentat aquest dimarts una querella per prevaricació contra el magistrat Juan Carlos Peinado, que investiga la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, per un cas de presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

La portaveu de l’executiu espanyol, Pilar Alegría, ha explicat que la querella que ha presentat l’Advocacia de l’Estat en representació de Sánchez pretén defensar “la dignitat d’una institució tan important com és la presidència del govern”. La querella, ha continuat la portaveu en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, es busca “per suposat, respectar la tasca i la independència del poder judicial, però també defensar-lo de pràctiques dels qui operen per motius polítics i aliens a la llei”.

Es tracta que “això no torni a passar mai més a cap persona”, al marge de la ideologia política que tingui, que el dia de demà ocupi la presidència del govern d’Espanya, hi ha afegit Alegría.

La querella s’ha presentat després que Sánchez s’acollís aquest dimarts a la dispensa legal que li permet no declarar davant d’un jutge, en la causa oberta contra la seva dona, Begoña Gómez.

El president del govern espanyol ha comparegut aquest matí a l’edifici de la Vicepresidència, a La Moncloa, en qualitat de testimoni davant del jutge Peinado. La causa contra Begoña Gómez –en què hi ha dos imputats més, el rector de la Universidad Complutense de Madrid, Joaquín Goyache i l’empresari Juan Carlos Barrabés– es va obrir arran d’una denúncia de l’autoanomenat sindicat Manos Limpias. Hi figuren també altres acusacions com ara Vox o l’organització ultracatòlica Hazteoír.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona
Política

‘Heu de tornar-hi’, la crida de l’ANC a mobilitzar-se per la Diada

barcelona
politica

Junts anuncia que farà una oposició dura contra Collboni en l’etapa post Trias

Barcelona

El PSC demana solucions per a les famílies de l’escola bressol la Baldufa

GIRONA
Política

El govern espanyol estudia una petició d’indult per a Junqueras, Romeva, Turull i Bassa

barcelona
estat francès

Macron nomena el conservador Michel Barnier com a nou primer ministre

barcelona
estat espanyol

Perelló reclama que no es digui als jutges com han d’interpretar la llei

barcelona

David Bote, nou president delegat de la Federació de Municipis de Catalunya

Barcelona