Política

UDC marca perfil i inclou un dominicà i un independent per a la direcció

Política

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apostat aquest divendres per reforçar el perfil propi del seu partit, a la presentació de la seva candidatura a la direcció, que inclou un socialcristià d'origen dominicà i un catedràtic d'economia que no té carnet de militant.

"Unió ha d'emfatitzar els seus continguts, el seu perfil propi i la seva pròpia estratègia, independentment que això ho hagi de fer en el context de federació de CiU", ha subratllat Duran, que haurà de ser elegit al congrés que els socialcristians celebraran del 18 al 19 d'octubre a Sitges (Garraf).

Duran ha puntualitzat que amb el reforç del perfil del seu partit no pretén obrir "confrontació" amb els seus socis de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), sinó simplement és el que ha de fer una formació com Unió, "amb més de 70 anys d'història", amb l'"objectiu d'ampliar les seves bases i la seva implantació".

Unió treballarà en buscar adhesions entre el col·lectiu llatinoamericà establert a Catalunya. "Tenim uns actius que poden ser atractius per a una part important d'aquest col·lectiu, que en els seus orígens té com a referent plantejaments socialcristians".

D'acord amb aquest propòsit, Duran ha inclòs en la seva llista per la pròxima direcció d'Unió, Guillermo Ángeles, d'origen dominicà i actual president de l'Associació de Professionals Dominicans de Catalunya.

Una altra de les novetats de la nova direcció serà la incorporació d'un independent, Eduard Berenguer, catedràtic d'economia a la Universitat de Barcelona que no és militant d'Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.