Política

guerra a europa

Ucraïna treballa perquè Zelenski es reuneixi amb Xi i cerca una visita de Modi a Kíiv

Zelenski supervisa la construcció de fortificacions a la frontera amb Bielorússia

El ministeri d’Exteriors ucraïnès ha confirmat aquest dimarts que Kíiv s’està esforçant per organitzar una reunió entre el president de la Xina, Xi Jinping, i el cap de l’Estat ucraïnès, Volodímir Zelenski, després que el cap de la diplomàcia ucraïnesa, Dmytro Kuleba, realitzés la setmana passada la seva primera visita oficial a Pequín. “Puc dir que el treball per a la reunió entre els líders d’Ucraïna i la Xina és constant i està en marxa”, ha explicat el portaveu del ministeri d’Exteriors d’Ucraïna, Gueorgui Tiji, en una roda de premsa celebrada a Kíiv.

El portaveu ucraïnès ha afegit que la reunió entre tots dos dirigents està “més a prop” després de la visita de Kuleba a la Xina, on es va reunir durant el seu viatge amb el seu homòleg xinès, Wang Yi, per a harmonitzar les propostes formulades fins ara per Pequín i Kíev per a posar fi a la guerra provocada per la invasió russa.

No obstant això, Tiji ha declarat, segons mitjans ucraïnesos, que és “massa aviat” per a saber quan tindrà lloc aquesta reunió.

Preguntat sobre la possibilitat que el primer ministre indi, Narendra Modi, visiti Ucraïna per a reunir-se amb Zelenski, el portaveu d’Exteriors de Kíiv ha explicat que el treball diplomàtic per a fer-lo possible també “està en marxa”. “No revelaré més detalls”, ha agregat.

Ucraïna ha intensificat en l’últim any i mig els seus esforços per acostar-se als països de l’anomenat Sud Global per a obtenir més suport a les seves regions en la seva guerra amb Rússia.

En les passades setmanes, Kíiv va incrementar els seus contactes amb dirigents que s’han proposat com a mediadors en una hipotètica negociació amb Rússia per a acabar amb la guerra.

Zelenski visita fortificacions

D’altra banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha viatjat aquest dimarts a la regió nord-occidental de Volín per a verificar sobre el terreny la marxa de la construcció de fortificacions al costat de la frontera amb Bielorússia, un Estat aliat de Moscou el territori del qual ha estat utilitzat per Rússia per a atacar Ucraïna.

“En el nostre costat hi ha una defensa forta tant en matèria de personal com de línies defensives”, ha explicat Zelenski, que s’ha reunit també amb les autoritats regionals d’uns altres óblasts septentrionals fronterers amb Rússia i Bielorússia i ha destacat que el nombre de guàrdies de frontera que protegeixen territori ucraïnès s’ha incrementat en totes les zones limítrofes.

El president ucraïnès va ordenar el mes de març passat la construcció de tres línies de fortificacions al llarg dels dos mil quilòmetres del front i de les zones frontereres amb Bielorússia i la Federació Russa. Zelenski ha visitat personalment algunes d’aquestes zones per a avaluar el procés de construcció de posicions defensives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.