Política

guerra a gaza

Israel confirma haver bombardejat Beirut contra el responsable de l’atac en Majdal Shams

Aquests seria la resposta per la mort de 12 menors als Alts del Golán dissabte passat

L’Exèrcit israelià ha confirmat haver bombardejat Beirut aquest dimarts en una operació dirigida contra el “comandant responsable de l’assassinat de nens en Majdal Shams”, en referència a l’atac atribuït a Hezbol·là el passat dissabte en aquesta ciutat drusa dels Alts del Golán, en el qual van morir 12 menors.

Una font de seguretat libanesa que ha demanat l’anonimat ha confirmat a Efe que una explosió ha sacsejat els suburbis meridionals de Beirut coneguts com el Dahye, un important bastió de Hezbol·là, mentre que una altra font pròxima al grup xiïta ha apuntat que l’objectiu ha estat un edifici residencial.

“No hi ha canvis en les directives del comando central”, ha indicat un comunicat militar israelià sobre l’atac a Beirut, dirigit a un comandant de Hezbol·là, la identitat del qual no s’ha revelat, que també és responsable d’haver “matat a molts civils israelians”.

Israel va prometre respondre “amb duresa” a aquest atac provocat per l’impacte d’un coet carregat amb 50 quilos d’explosiu –de fabricació iraniana i que només figura en l’arsenal de Hezbol·là, segons Israel–.

El coet va impactar en un camp de futbol on jugaven nens i adolescents, matant a dotze, tots entre 10 i 16 anys. Altres 16 menors ferits en aquest atac continuen hospitalitzats, set d’ells en estat greu.

“La resposta arribarà aviat i serà dura” va advertir ahir Netanyahu, en una visita a Majdal Shams, ciutat drusa en els Alts del Golán ocupats per Israel des de 1967, després que el gabinet de seguretat li donés llum verda per a decidir la forma i el moment de la represàlia contra Hezbol·là.

L’oficina del primer ministre ha difós una foto de Netanyahu, reunit amb la cúpula militar i el seu assessor de seguretat, Tzagi Hanegbi, en el qual se li veu atenent una trucada de telèfon, però sense aportar més informació.

“Hezbol·là va travessar una línia vermella”, va escriure el dissabte en X el ministre de Defensa, Yoav Gallant, minuts després de l’atac.

L’intercanvi de foc entre les dues parts, incessant des d’octubre, tampoc s’ha detingut aquests dies a l’espera d’aquesta represàlia anunciada per Israel des del dissabte.

Aquesta matinada, Israel va atacar deu objectius de Hezbol·là en diverses regions del Líban, matant a un altre combatent del grup; mentre que la milícia xiïta va llançar diverses andanades de coets cap al nord, matant a un civil israelià.

La comunitat internacional, especialment els EUA, està mediant perquè la resposta sigui continguda i no desemboqui en una guerra oberta a la frontera entre Israel i el Líban que viu el seu major nivell de tensió des de 2006, quan l’Exèrcit israelià i Hezbol·là ja van lliurar una guerra.

La frontera entre Israel i el Líban viu un intercanvi de foc des d’octubre, que s’ha cobrat la vida de més de 560 persones, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat unes 355 baixes, algunes a Síria; a més d’un centenar de civils.

A Israel han mort 46 persones en el nord: 22 militars (5 en accidents operatius) i 25 civils, inclosos els 12 nens i adolescents en l’atac de Majdal Shams i un altre avui mateix.

Israel assegura que des del 8 d’octubre, Hezbol·là ha llançat “en solidaritat amb les milícies palestines de Gaza”, més de 6.400 coets a territori israelià i 340 drons explosius; mentre que l’Exèrcit israelià ha respost amb intensos bombardejos a aquests atacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia