Política

política

El PSC valora el “salt endavant” en finançament, mentre Aena avisa que no canvia la gestió del Prat

Moret confia que l’entesa amb ERC i els comuns faci “avançar Catalunya”

En canvi el president d’Aena adverteix que no inclou cap modificació en la gestió de l’aeroport del Prat

La màxim responsable de la negociació per a l’investidura del PSC, Lluïsa Moret, es felicita dels acords subscrits amb els comuns i la direcció d’ERC per mirar que Salvador Illa sigui elegit president. La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, en diversos missatges a X en que el PSC ha trencat el seu silenci sobre el pacte, considera que els pactes faran “avançar Catalunya”, “construir un país socialment més just” i tenir “un futur millor per als 8 milions de catalans i catalanes”. Sobre l’acord amb ERC, Moret ha afirmat que és “ambiciós i sòlid” i ha assegurat que és “un pacte de país”. La socialista creu que es fa “un salt endavant” tant en finançament com en fiscalitat, mentre que també destaca “l’impuls” de la llengua catalana i el “reconeixement” d’allò que caracteritza Catalunya “com a poble i com a nació”. “És un molt bon preacord, ambiciós, sòlid i transparent, que conjuga sensibilitats diverses i que els socialistes celebrem haver assolit”, conclou. Moret no ha fet referència a les crítiques que havien fet abans de les eleccions els socialistes a les crides del president Pere Aragonès per reformar el sistema de finançament. En un altre fil de missatges, Moret també ha celebrat el pacte d’investidura segellat amb comuns, que “permetrà que Catalunya avanci en polítiques d’habitatge, de salut, d’educació i de transició verda justa, entre moltes altres.

Tot i l’optimisme de Moret, un altre destacat líder del PSC no ho veu tan beneficiós. El president d’Aena, Maurici Lucena, ha advertit que “defensarà els interessos d’Aena i els seus accionistes”, després que el pacte entre ERC i PSC per investir Salvador Illa president de la Generalitat inclogui la creació de l’Autoritat Aeroportuària de Catalunya i el Consell Rector Aeroportuari de Catalunya, en substitució de l’actual comitè de coordinació aeroportuària. Així s’ha expressat aquest dimecres, durant la presentació dels resultats del primer semestre del gestor aeroportuari, i ha recalcat que des de que està al capdavant de la companyia “no s’ha vacil·lat” en la protecció dels interessos. Lucena ha informat que s’examinarà al detall l’acord polític i que contractarà “els millors experts legals”. Lucena ha posat l’accent en què el text entre republicans i socialistes és “cristal·linament clar” sobre la gestió o separació d’aeroports i “no diu res” al respecte.. “La companyia no entrarà a especular” sobre “termes o paraules que no s’inclouen” en el document polític, ha asseverat. Lucena fa referència a la possibilitat que el govern català entri a formar part d’algun ens que gestioni l’aeroport del Prat, com han avançat alguns dirigents republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia