Política

El president de l'AVT anirà al jutjat de Belfast per reclamar l'extradició de De Juana Chaos

El president de la Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Juan Antonio García Casquero, anirà aquest dilluns al jutjat de Belfast on està citat José Ignacio de Juana Chaos per demanar que "l'etarra sigui traslladat a Espanya el més aviat possible" i reclamar, en nom de les víctimes del terrorisme, la seva extradició.

Així ho ha anunciat l'Associació de Víctimes del Terrorisme a través d'un comunicat, en el qual explica que García Casquero estarà en Belfast perquè la justícia britànica "escolti també la veu de les víctimes d'aquest assassí" i "la veu de les víctimes del terrorisme d'Espanya".

L'AVT subratlla que l'associació no és la que ha de portar a De Juana a Espanya a complir amb la Justícia, sinó que "és responsabilitat directa" del govern espanyol. "Cap terrorista en cap lloc del món ha de tenir empara. Sol·licitem amb contundència, que els organismes competents accelerin i promoguin les accions concretes orientades a prevenir i reaccionar immediatament enfront de la burla de la justícia per part dels terroristes, siguin del país que siguin i estiguin on estiguin", afegeix l'associació en la nota.

Per a l'AVT, l'ajuda que, en la seva opinió, està tenint De Juana per part de l'IRA per a "burlar-se de la justícia espanyola és una mostra clara que, mentre els sistemes judicials de diferents països democràtics semblen obstaculitzar-se entre sí, els grups terroristes perfeccionen dia a dia el seu grau de col·laboració internacional".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.