Política

Salellas vol portar al ple de setembre la Zona de Baixes Emissions (ZBE)

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, creu que aquest curs polític ha tancat “una carpeta pendent” a l’Ajuntament de Girona amb la resolució dels conflictes laborals que hi havia a la plantilla, segons recull l’Acn. Salellas ha tret pit de tancar un acord amb la Policia Municipal de Girona perquè tornin a fer hores extra i acabar amb la judicialització que hi havia per diversos treballadors que denunciaven desigualtats en les retribucions. De cara al curs polític vinent, el govern local preveu avançar en la reforma de la plaça de Catalunya, que serà només per a vianants. Al setembre el tripartit de Guanyem Girona, Junts i ERC portaran a ple l’aprovació inicial de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Amb l'arribada de l'agost, l'Ajuntament de Girona tanca el primer curs polític amb el nou govern municipal. L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha fet balanç d'aquest primer curs sostenint la vara d'alcaldia en què ha destacat que s'han dedicat a "tancar carpetes pendents i posar ordre", al mateix temps que han posat fil a l'agulla de nous projectes.

Una de les carpetes pendents que ha tancat el consistori és els conflictes laborals que hi havia ara fa un any. Salellas creu que hi havia "una situació complexa amb bona part de la plantilla mobilitzada". De fet, la Policia Municipal de Girona es negava a fer hores extra, el consistori acumulava més d'un centenar de demandes judicials per desigualtats retributives i les brigades també exigien millores i una dignificació de la seva feina. 

 Malgrat tot, l'alcalde de Girona afirma que han aconseguit "capgirar la situació com un mitjó". Per fer-ho, han tancat un acord amb la Policia Municipal que s'ha ratificat en el plenari, les demandes judicials també s'han acabat i molts treballadors ja han començat a cobrar "el que els pertocava". 

 Per altra banda, la tinenta d'alcaldia Cristina Andreu també ha destacat l'impuls que han donat a la remodelació de la central del Molí, al carrer de Santa Clara, que passat l'estiu finalitzaran pràcticament una dècada després del seu inici. També han començat les obres de la Casa de la Tecnologia al carrer de Barcelona i tenen a punt un conveni amb Adif perquè reformin la plaça d'Espanya (al davant de l'estació de trens convencional).

De cara al proper curs, Salellas ha destacat que tindran dos projectes prioritaris: el primer d'ells és la reforma de la plaça de Catalunya. Les tres formacions al govern (Guanyem Girona, Junts i ERC) van signar un document on fixaven la necessitat d'avançar en convertir aquest espai només per a vinents. Ara, es preveu presentar la primera proposta al llarg del curs polític vinent. També hi haurà novetats en la reforma del carrer de la Creu a partir del setembre. El consistori preveu obrir el procés participat amb l'inici del nou curs per tal de definir les actuacions urbanístiques que cal fer-hi.

El plenari del mes de setembre també s'hauria d'aprovar el projecte de Zona de Baixes Emissions (ZBE). Cristina Andreu assegura que el document s'ha treballat amb els sectors implicats i per això ja incorpora algunes de les demandes que es feien i també preveuen "en quina direcció" aniran les al·legacions que podrien presentar-hi. Per això considera que podran resoldre-les amb una agilitat relativa per tal que el mes de desembre el projecte quedi aprovat de forma definitiva.

Per últim, Lluc Salellas confia que en els propers mesos es pugui acabar tota la modificació urbanística del Campus de Salut, on ha d'anar-hi el nou Trueta. A partir d'aquí, recorda que el consistori haurà acabat tots els tràmits necessaris per fer aquest equipament i "la pilota quedarà en mans de la Generalitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia