Política

política

La participació a la consulta d’ERC frega el 50% en només tres hores

Fins a la una del migdia havien votat 3.900 militants

L’ANC fa una acció a la seu republicana contra l’acord

Més de 3.900 militants, un 48% dels 8.500 afiliats d’ERC cridats a la consulta per decidir si avalen o no el preacord PSC-ERC per investir com a president de la Generalitat Salvador Illa, ja havien votat a la una del migdia, segons el balanç fet públic per la formació i recollit per l’ACN. En les primeres dues hores i mitja de votació la participació ja havia superat la votació el novembre del 2023 de l’acord per investir Pedro Sánchez.

La consulta, que s’ha posat en marxa a les 10 s’allargarà fins les set de la tarda i les bases hauran de votar sí, no o abstenció a la pregunta si estan d’acord “que Esquerra Republicana voti a favor de la investidura del candidat socialista a canvi de la sobirania fiscal, la promoció i protecció de la llengua catalana, la Convenció Nacional per a la resolució del conflicte polític i la resta de mesures acordades?”.

En un primer moment es va anunciar que la consulta seria també presencial, però finalment es farà estrictament on line. El partit, però, ha habilitat seus presencials per facilitar la votació telemàticament a aquelles persones que ho necessitin, dins del mateix horari de la votació. La previsió és que ERC faci públics els resultats en una roda de premsa a les 19,30 hores.

El partit ha contractat una empresa de blockchain tant pel procés de votació com per al recompte dels resultats.

Malgrat l’eventual suport de les bases a l’acord, que té com a més important conquesta el finançament singular encara hi ha un últim escull pot complicar el futur d’Illa: Jovent Republicà, organització juvenil vinculada a ERC, ha convocat també un consell nacional per decidir el vot de la seva diputada, Mar Bessas.

Aquest matí, abans que comencés el procés de votació l’ANC ha fet una acció de protesta a la seu d’ERC contra l’acord i a favor de la unitat de les forces independentistes. L’Assemblea ha col·locat urnes transparents on clamen per la unitat i la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia