Política

política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

Els convida a acabar amb la “deriva reaccionària” que “acabarà amb la caixa comuna” i amb la igualtat entre espanyols

Avisen que el nou model pactat és una “estafa política” perquè és “d’impossible aplicació”

La vicesecretària de Salut i Educació del PP, Ester Muñoz, ha carregat avui contra l’acord entre PSC i ERC per fer Salvador Illa president de la Generalitat, i ha convidat els dirigents socialistes espanyols que hi són contraris, en al·lusió als diversos barons que així s’hi han pronunciat, a “passar a l’acció” perquè “ja no val només amb paraules”. “Tot està en joc per culpa de Pedro Sánchez i l’hem d’aturar entre tots”, ha dit. Per això els ha instat a frenar una “deriva reaccionària” que segons ella acabarà amb la “caixa comuna” i lliurarà “la clau del finançament als independentistes”, acabant així amb “dècades de solidaritat i d’igualtat entre espanyols”. Muñoz ha advertit que estan en joc la sanitat, els serveis públics, les infraestructures i la innovació de molts territoris, i ha acusat Sánchez que la seva “ambició” de “mantenir-se al poder a tota costa acabarà” amb la igualtat dels espanyols.

Entretant, el PP català, en declaracions a Efe del seu portaveu parlamentari Juan Fernández, també ha promès que “plantarà cara” al “pacte de supervivents” entre PSC i ERC perquè els republicans, segons ell, mantinguin els “càrrecs i xiringuitos” i Sánchez pugui seguir uns mesos més al capdavant del govern espanyol, a costa de “trencar la igualtat i la solidaritat” del sistema de finançament. Segons Fernández, que creu que Illa “es convertirà en un president interí a les ordres d’ERC”, la proposta de nou model pactada podria ser una “nova estafa política”, ja que és “d’impossible aplicació” perquè ha de passar per filtres legals i modificacions legislatives que PSC i ERC no podran superar en solitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia