Política

GUERRA A GAZA

Israel causa una altra matança amb atacs a dues escoles de la Franja

Ataca dos centres on es refugiaven milers de desplaçats

Almenys 30 persones han mort aquest diumenge i desenes més han resultat ferides en dos atacs separats israelians contra dues escoles administrades per l’ONU a Ciutat de Gaza, al nord de la Franja, informa Efe citant la Defensa Civil de l’enclavament palestí.

La mateixa font informa que continuen les tasques per recuperar cossos d’entre la runa i que en tots dos edificis es refugiaven milers de desplaçats. “Amb aquestes dues noves massacres, l’exèrcit ocupant ha bombardejat i atacat 172 refugis habitats per desenes de milers de desplaçats des del començament de la guerra genocida”, han afirmat les autoritats de Hamàs en un comunicat.

Les forces armades israelianes, pel seu cantó, han confirmat els atacs als edificis en tractar-se de dos “centres de comandament” utilitzats pels milicians palestins per amagar combatents i planejar atacs contra les tropes d’Israel. Dissabte, amb la mateixa explicació, l’exèrcit va atacar una altra escola de Ciutat de Gaza amb desplaçats, amb un balanç de 16 morts, segons les autoritats de la franja. Almenys 39.538 persones han mort i més de 91.000 han resultat ferides en el devastat enclavament palestí des del començament de la guerra, l’octubre passat.

Marxar del Líban

La nova massacre a Gaza es produeix enmig de renovades tensions a tota la regió. Almenys una desena de països han demanat als seus ciutadans –residents i turistes– que abandonin el Líban davant del perill d’una escalada del conflicte al Pròxim Orient. A les crides dels EUA, el Regne Unit i Suècia, s’hi han afegit aquest diumenge Austràlia, l’Estat francès, l’espanyol, l’italià, el Canadà, Corea del Sud, Aràbia Saudita i Jordània.

L’Iran ha promès una contundent “represàlia” contra Israel, a qui responsabilitza de la mort del líder polític de Hamàs Ismail Haniyeh dimecres a Teheran. Aquest assassinat es va produir hores després, només, que Israel liquidés un l’alt comandant de Hezbollah Fuad Shukr, en un bombardeig a Beirut que va reivindicar.

Els governs occidentals temen que Hezbol·là, moviment polític i militar amb base al Líban i que té el suport de l’Iran, pugui intervenir en aquest hipotètica represàlia, que, al seu torn, podria provocar una altra contundent resposta d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.