Política

PRÒXIM ORIENT

Creix el nombre de països que demanen als seus ciutadans marxar del Líban

Temen una escalada del conflicte arran dels assassinats de dos alts responsables de Hezbol·là i Hamàs aquesta setmana

Almenys una desena de països han demanat als seus ciutadans –residents i turistes– que abandonin el Líban davant del perill d’una escalada del conflicte al Pròxim Orient. A les crides dels EUA, el Regne Unit i Suècia, s’hi han afegit aquest diumenge Austràlia, l’Estat francès, l’espanyol, l’italià, el Canadà, Corea del Sud, Aràbia Saudita i Jordània.

Un nombre considerable de vols han estat cancel·lats o suspesos a l’únic aeroport comercial de Beirut.

L’Iran ha promès una contundent “represàlia” contra Israel, a qui responsabilitza de la mort del líder polític de Hamàs Ismail Haniyeh dimecres a Teheran. Aquest assassinat es va produir hores després, només, que Israel liquidés un l’alt comandant de Hezbollah Fuad Shukr, en un bombardeig a Beirut que va reivindicar.

Els governs occidentals temen que Hezbol·là, moviment polític i militar amb base al Líban i que té el suport de l’Iran, pugui intervenir en aquest hipotètica represàlia, que, al seu torn, podria provocar una altra contundent resposta d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.