Política

europa

Grècia en màxima alerta per un “possible atemptat” contra un objectiu israelià

AL març de l’any passat ja es va evitar un atac a una sinagoga

Les autoritats gregues es troben en “màxima alerta” després de ser advertides per serveis d’intel·ligència estrangers que és possible un imminent atemptat terrorista contra un objectiu israelià en territori hel·lè, segons ha informat aquest dilluns va informar el diari grec Kathimerini.

El Servei d’Intel·ligència Nacional de Grècia (EYP) va ser advertit per “serveis secrets estrangers” que, després de l’assassinat del líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, a Teheran, és possible “que hi hagi un intent de represàlia amb un atac contra un objectiu israelià” al país, segons la mateixa font.

Encara que fins al moment no existeix informació concreta, tant EYP com l’Agència Antiterrorista del país estan en màxima alerta, en un període en el qual arriben a Grècia milions de turistes, entre els quals es compten milers d’israelians.

A més, existeix la preocupació per la possibilitat que ciutadans estrangers transitin per Grècia amb destinació a un altre país europeu amb l’objectiu de dur a terme allí un atac contra un objectiu israelià.

Atemptat frustrat l’any passat

Durant l’últim any ja es va frustrar un atemptat planejat contra objectius jueus al país hel·lè.

Al març de l’any passat les autoritats gregues van detenir a dues persones de nacionalitat pakistanesa, acusades de planejar un atac a una sinagoga en el centre d’Atenes.

Segons el servei d’intel·ligència exterior d’Israel, Mossad, l’atemptat havia estat coordinat per l’Iran.

Al maig i juny també es van perpetrar atacs incendiaris contra un hotel israelià en el centre de la capital grega i contra una sinagoga.

Segons Kathimerini, les ordres als perpetradors –que han estat detinguts– van ser donades per un afganès empresonat a Grècia, però hi ha indicis que en l’atac van participar individus provinents de l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia