Política

Ridao reclama un front comú de Catalunya, les Balears i el País Valencià en finançament

Política

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit avui a Palma que, després de l'acord del parlament català sobre el futur model de finançament autonòmic, és necessari promoure "un front comú" entre Catalunya, Balears i el País Valencià per defensar els seus interessos davant el Govern.

Ridao, que ha assistit aquest dissabte a la clausura del X Congrés d'ERC a les Balears, on Joan Lladó ha estat reelegit president de la formació a les illes, ha afirmat que "és el moment de donar un pas més enllà a la pressió política a Madrid" per part de les tres comunitats.

"Si les comunitats anomenades pobres s'uneixen per defensar els seus interessos, també hem de fer-ho nosaltres", ha dit Ridao, qui considera una necessitat la unió de Catalunya, Balears i València per defensar els seus interessos davant el govern central, després de l'acord assolit dijous entre el tripartit català i l'oposició, que fixa "l'arquitectura bàsica" del nou model de finançament.

Ridao ha anunciat que ERC traslladarà al govern català la necessitat que "torni a posar-se en contacte amb el govern de les illes, amb el president Francesc Antich, perquè abans que acabi l'any hi hagi un front comú entre Catalunya, Balears i el País Valencià".

Aquest front, ha explicat, tindria com finalitat "defensar un finançament més just i equitatiu", que retalli "substancialment el dèficit tan lamentable" que, segons la seva opinió, pateixen els tres territoris.

El secretari general d'ERC ha qualificat la representativitat política que sumarien els tres territoris si uneixen les seves forces a les Corts d'"una palanca política poderosíssima", que pot "condicionar molt" la negociació del nou model de finançament.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.