Política

europa

L’OTAN coordina l’adquisició per a Alemanya de míssils Patriot per a reposar el seu arsenal

Vuit països europeus i Ucraïna compten amb aquestes bateries per a la defensa contra míssils de creuer, míssils balístics, avions no tripulats i aeronaus enemigues

L’Agència de Suport i Adquisicions de l’OTAN (NSPA, per les seves sigles en anglès) ha anunciat aquest dimarts que farà costat a Alemanya amb un contracte per a la compra de míssils Patriot de guiat millorat (GEM-T) addicionals per a reposar l’inventari alemany, minvat per la transferència de defenses antiaèries a Ucraïna.

Dinamarca, Països Baixos i Noruega han acordat participar en el finançament d’aquesta adquisició, segons ha indicat en un comunicat la NSPA.

L’agència va explicar que el GEM-T, l’interceptor millorat per a abatre míssils balístics tàctics, és un element primari del sistema de defensa antiaèria i antimíssils Patriot provat en combat.

Vuit països europeus i Ucraïna compten amb bateries Patriot per a la defensa contra míssils de creuer, míssils balístics, avions no tripulats i aeronaus enemigues. En total, aquest sistema és la base de la defensa aèria de 19 països.

El gener de 2024, la NSPA va anunciar un contracte marc multinacional pluriennal per a fer costat a una coalició de nacions, entre elles Alemanya, Països Baixos, Romania i Espanya, amb una quantitat combinada de fins a 1.000 Patriot.

“Aquest contracte demostra una vegada més que la NSPA, com a principal organització de l’OTAN per a l’adquisició, suport i sosteniment multinacional, proporciona als països solucions multinacionals eficaces i rendibles, al mateix temps que reforça les capacitats industrials europees”, ha indicat la directora general de l’agència, Stacy A. Cummings.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.