Política

argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

Entre les causes està el sobredimensionament de l’estructura funcional de l’Inadi i els retards en la resolució de denúncies

El govern de Javier Milei ha dissolt formalment aquest dimarts l’Institut Nacional contra la Discriminació, la Xenofòbia i el Racisme (Inadi) i el combat contra la discriminació en totes les seves formes que passarà a ser responsabilitat del ministeri de Justícia argentí, segons han informat avui fonts oficials.

Per mitjà d’un decret publicat en el Butlletí Oficial, l’Estat argentí va resoldre eliminar l’entitat i transferir els recursos al ministeri de Justícia, que tindrà sota la seva òrbita l’execució de polítiques per a combatre la discriminació.

“Finalment, es va anunciar la mort definitiva administrativa de l’Inadi. En aquest institut, ja inexistent, s’havien descobert més de 7.000 expedients sense resoldre des de l’any 2016”, ha remarcat el portaveu presidencial, Manuel Adorni, en la seva conferència de premsa diària en la seu de l’Executiu.

D’acord amb el portaveu, el 85% del pressupost de l’Inadi era utilitzat per al pagament de sous, mentre que el 15% corresponia a despeses obligatòries.

Entre les consideracions per al seu tancament, el decret va destacar un informe on es van observar “irregularitats en la contractació de personal, arrendament d’immobles i utilització de recursos”.

Això, ha agregat el govern, demostra “el sobredimensionament de l’estructura funcional de l’Inadi”, alguna cosa que s’hauria traduït en el fet que 431 agents hagin estat contractats per a 44 seus al voltant del país “sense control sobre l’efectiva prestació de la feina de casa”.

Això va significar per a l’Estat una despesa de 315 milions de pesos (uns 337.406 dòlars a canvi oficial actual) i unes 2.347 jubilacions mínimes (315 dòlars per jubilació) només al març d’enguany.

També es van detectar retards en la resolució de denúncies i unes 7.788 actuacions administratives generades des del 2016 estaven sense resoldre.

L’Inadi va ser creat en 1995, impulsat per la Delegació d’Associacions Israelites Argentines (Daia), com un ens descentralitzat per a desenvolupar polítiques a l’Argentina per a combatre tota mena de discriminació.

No obstant això, des del 2000 va començar a ser intervingut per les administracions de torn, llevant-li autonomia a l’organisme, i a mitjan febrer d’enguany, el govern de Milei va decidir continuar amb el costum intervencionista, però per a tancar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.