Política

Rouco apel·la a l'oblit basat en la "reconciliació i el perdó" per arribar a "una sana purificació de la memòria"

Memòria històrica

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, ha apel·lat a l'oblit basat en "la reconciliació i el perdó" per arribar "a una autèntica i sana purificació de la memòria". Rouco ha considerat que la crisi actual té el seu origen en l'economia "dominada per l'avarícia del guany ràpid i desproporcionat".

"A vegades és necessari oblidar, no per ignorància o covardia, sinó en virtut d'una voluntat de reconciliació i perdó verdaderament responsable i fort; una voluntat basada en els alts ideals de la pau que s'alimenta de la justícia, de la llibertat, i, per què no?, del perdó i de l'amor fratern. És el que es pot anomenar una autèntica i sana purificació de la memòria".

Rouco Varela ha assenyalat que "s'han d'alliberar els joves dels llasts del passat, no carregant-los amb vells rancors, sinó ajudant-los a enfortir la voluntat plena de concòrdia i d'amistat".

En aquest sentit, ha recordat el que havia publicat l'assemblea plenària de la CEE el 1999 en fer balanç del segle XX: "Tant els conflictes externs com els enfrontaments interns entre diferents ideologies, grups socials, regions i nacionalitats han donat pas a una creixent concòrdia social que és gairebé segur el millor llegat de la nostra història recent".

A més, ha afegit, que l'Església "desitja demanar perdó de Déu per a tots els qui es van veure implicats en accions que l'Evangeli reprova, estiguessin en un dels fronts dels fronts traçats per la guerra o a l'altre". "La sang de tants conciutadans nostres vessada com a conseqüència d'odis i venjances, sempre injustificables, i, en el cas de molts germans i germanes com a ofrena de martiri de la fe, segueix clamant al cel per demanar la reconciliació i la pau", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona