Política

Rouco apel·la a l'oblit basat en la "reconciliació i el perdó" per arribar a "una sana purificació de la memòria"

Memòria històrica

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, ha apel·lat a l'oblit basat en "la reconciliació i el perdó" per arribar "a una autèntica i sana purificació de la memòria". Rouco ha considerat que la crisi actual té el seu origen en l'economia "dominada per l'avarícia del guany ràpid i desproporcionat".

"A vegades és necessari oblidar, no per ignorància o covardia, sinó en virtut d'una voluntat de reconciliació i perdó verdaderament responsable i fort; una voluntat basada en els alts ideals de la pau que s'alimenta de la justícia, de la llibertat, i, per què no?, del perdó i de l'amor fratern. És el que es pot anomenar una autèntica i sana purificació de la memòria".

Rouco Varela ha assenyalat que "s'han d'alliberar els joves dels llasts del passat, no carregant-los amb vells rancors, sinó ajudant-los a enfortir la voluntat plena de concòrdia i d'amistat".

En aquest sentit, ha recordat el que havia publicat l'assemblea plenària de la CEE el 1999 en fer balanç del segle XX: "Tant els conflictes externs com els enfrontaments interns entre diferents ideologies, grups socials, regions i nacionalitats han donat pas a una creixent concòrdia social que és gairebé segur el millor llegat de la nostra història recent".

A més, ha afegit, que l'Església "desitja demanar perdó de Déu per a tots els qui es van veure implicats en accions que l'Evangeli reprova, estiguessin en un dels fronts dels fronts traçats per la guerra o a l'altre". "La sang de tants conciutadans nostres vessada com a conseqüència d'odis i venjances, sempre injustificables, i, en el cas de molts germans i germanes com a ofrena de martiri de la fe, segueix clamant al cel per demanar la reconciliació i la pau", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.