Política

guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per la incursió fronterera en Kursk

Governador de Kursk declara estat d’emergència per incursió ucraïnesa a la regió

Segons el Kremlin, uns 400 soldats ucraïnesos haurien envaït el seu territori

El president rus, Vladímir Putin, ha acusat aquest dimecres Ucraïna de “provocació a gran escala” en realitzar una incursió fronterera a la regió de Kursk, on prossegueixen els combats entre tropes de tots dos bàndols.

“Com és sabut, el règim de Kíiv ha protagonitzat una nova provocació a gran escala. Efectua bombardejos indiscriminats amb diferents tipus d’armes, incloent-hi míssils, contra edificacions civils, edificis d’habitatges i ambulàncies”, ha dit Putin al començament d’una reunió amb el seu govern transmesa per la televisió.

Putin ha avançat que, una vegada conclogui la reunió amb l’executiu, presidirà una reunió amb els caps del ministeri de Defensa, Estat Major i el Servei Federal de Seguretat (FSB), sobre el qual recau la responsabilitat de la protecció fronterera.

A més, ha demanat al govern que s’ocupi “sense dilació” d’ajudar als ciutadans de Kursk que s’han vist afectats per la incursió enemiga.

Putin ha abordat aquest assumpte aquest matí amb el governador de Kursk, Aleksei Mironov, que va estimar en diversos milers els civils evacuats des del dimarts.

El ministeri de Defensa de Rússia ha reconegut avui que continuen per segona jornada consecutiva els combats per a expulsar a les tropes ucraïneses que van penetrar dimarts en Kursk.

Moscou ha destacat que gràcies a la coordinació entre les seves tropes, l’aviació i l’artilleria pesant, “no es va permetre a l’enemic endinsar-se profundament en territori de la Federació Russa”.

Segons el conegut bloguer militar rus Rybar, les tropes ucraïneses s’haurien fortificat en tres localitats de Kursk, on haurien entrat uns 400 homes. A més, altres dos mil soldats ucraïnesos estarien emplaçats a la frontera.

Estat d’emergència

El governador en funcions de la regió russa de Kursk ha declarat l’estat d’emergència en les zones frontereres a causa de la incursió ucraïnesa que va començar dimarts passat i que les forces russes intenten expulsar des de fa més de 24 hores.

En el transcurs del dia, l’alerta antiaèria en aquesta regió s’ha activat en reiterades ocasions, i s’ha mantingut activa durant més de 12 hores. L’última alerta ha estat emesa a les 20.16 hores de Moscou (17.16 GMT) i encara no ha estat aixecada.

El govern local ha informat que des del començament de la incursió diversos milers de persones han abandonat la regió i més de 600 han estat situades en albergs.

Segons el canal militar ucraïnès DeepState, les Forces Armades ucraïneses, que no han confirmat oficialment l’operació, van prendre com a presoners a un grup de soldats russos.

L’anterior intent d’incursió de les forces ucraïneses a la regió de Kursk va tenir lloc el març passat, quan, segons l’FSB, van ser abatuts més de 100 soldats enemics i destruïts sis tancs.

En el passat aquestes incursions van ser sempre reivindicades per grups armats integrats per voluntaris russos lleials a les autoritats de Kíiv, cosa que no ha ocorregut en aquesta ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia